Αθλητισμός

Μπέικον: Έτοιμος να δείξει το πλούσιο ταλέντο του επιθετικά

Μπέικον: Έτοιμος να δείξει το πλούσιο ταλέντο του επιθετικά

Πηγή Φωτογραφίας: Sport24

Μπέικον: Ο 27χρονος φόργουορντ διαθέτει εκρηκτικότητα και αθλητικότητα, που του επιτρέπουν να χαρίζει φάσεις για highlights, καθώς δεν διστάζει να σηκωθεί και να καρφώσει με μανία

Ο Παναθηναϊκός έκανε την οικονομική υπέρβαση και προχώρησε στο «μπαμ» με την απόκτηση του Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τους «πράσινους», που θα πραγματοποιηθεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την Κυριακή στο ματς πρωταθλήματος με τον Κολοσσό Ρόδου.

Με το που πάτησε στην Ελλάδα ο Αμερικανός φόργουορντ, δήλωσε… game changer και πλέον καλείται να βελτιώσει την εικόνα του «τριφυλλιού», ειδικά στον επιθετικό τομέα, όπου για την ώρα πάσχει η ομάδα του Ράντονιτς.

View this post on Instagram

A post shared by Dwayne Bacon (@teamdwaynebacon8)

Το Panathinaikos24.gr καταγράφει τα δεδομένα και αναφέρεται στα στοιχεία που θα δώσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Μπέικον, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει οτ κάτι παραπάνω.

1) Σκόρερ ολκής, αξιόπιστο σουτ και πλούσιο ταλέντο επιθετικά Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του 27χρονου φόργουορντ που έκαναν τους ιθύνοντες να στραφούν στην περίπτωσή του είναι αναμφίβολα το επιθετικό του ταλέντο. Για να το πούμε λαϊκά, ο Αμερικανός τη… βάζει στο καλάθι με 1000+1 τρόπους. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν αξιόπιστο σουτέρ και έναν σκόρερ ολκής, όπως αποδεικνύουν και οι μέσοι όροι. Στην Ευρωλίγκα της περσινής περιόδου μέτρησε 14 πόντους μέσο όρο με 41,9% στο τρίποντο, ενώ στο ΝΒΑ είχε 7,3 πόντους μέσο όρο στα 207 ματς που αγωνίστηκε. Από το κολλέγιο φάνηκε η κλάση του πάντως, με τον Μπέικον να μετράει 16,5 πόντους μέσο όρο τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με το Florida State. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι οι 51 πόντοι που πέτυχε στην G League με τη φανέλα των Greensboro Swarm το 2020. Το καλύτερο παραγωγικά παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα ήταν το 3ο ματς της σειράς με τον Ολυμπιακό στα περσινά playoffs, όταν και κατέγραψε 23 πόντους με 9/18 εντός παιδιάς! Αντίστοιχα, στο ΝΒΑ έχει ως ρεκόρ καριέρας τους 28 πόντους από έναν αγώνα των Ορλάντο Μάτζικ το 2021. Όλοι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι ο Αμερικανός μπορεί να κουβαλήσει και να ανεβάσει επίπεδο στον επιθετικό τομέα τον Παναθηναϊκό, που για την ώρα ζορίζεται αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε, πιθανολογούμε ότι με τους «πράσινους» θα έχει τουλάχιστον 15 πόντους μέσο όρο.

2) Ένας εναντίον ενός, mid range και «κάθετο» παιχνίδι Ένα από τα στοιχεία που απουσιάζει μέχρι τώρα από τους «πράσινους» είναι τα τελειώματα των φάσεων μετά από ατομικές ενέργειες. Για την ώρα μόνο ο Γουίλιαμς δείχνει ικανότητα στο να δημιουργήσει για τον εαυτό του και να παίξει «ένας εναντίον ενός». Βέβαια, αυτό θα αλλάξει πιθανότατα με την επάνοδο του Γουόλτερς στη δράση. Από ‘κει και πέρα, ο Μπέικον είναι ικανότατος σε παιχνίδι απομόνωσης και μπορεί να τα… βάλει (ακόμα και) με όλη την αντίπαλη άμυνα. Κάτι άλλωστε που έκανε κατά κόρον στα περσινά playoffs της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το mid range σουτ (ή σουτ μέσης απόστασης). Σ’ αυτό το κομμάτι, ο Αμερικανός είναι «μανούλα» και εκτελεί με θαυμαστή συνέπεια από τα 4-5 μέτρα. Συν τοις άλλοις, μπορεί να επιτεθεί «κάθετα» στην αντίπαλη ρακέτα, κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα (ή έχουμε δει ελάχιστα) από τους παίκτες του Ράντονιτς. Αυτομάτως, θα δώσει μια διαφορετική διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού» και θα δημιουργήσει έξτρα πονοκέφαλο για τους αντιπάλους.

3) Εκρηκτικότητα και αθλητικότητα Όπως έχουμε δει, ο 27χρονος φόργουορντ διαθέτει εκρηκτικότητα και αθλητικότητα, που του επιτρέπουν να χαρίζει φάσεις για highlights, καθώς δεν διστάζει να σηκωθεί και να καρφώσει με μανία (ή να σκοράρει με λέι-απ) στο αντίπαλο καλάθι. Αυτό το στοιχείο του θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό, που είχε ανάγκη από έναν τέτοιου τύπου παίκτη. Ο Μπέικον είναι εκρηκτικός στο πρώτο βήμα και παρακάμπτει τον εκάστοτε αμυντικό με μία ντρίμπλα, ειδικά αν βρει τον απαιτούμενο χώρο. Συγχρόνως, μπορεί να προσφέρει εύκολους πόντους στο τρανζίσιον και σε αιφνιδιασμούς.

4) «Απελευθέρωση» του Γκριγκόνις Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να ανακουφιστεί με την παρουσία του Μπέικον είναι ο Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, είναι πολύ άστοχος, υποπίπτει σε αρκετά λάθη και δείχνει ιδιαίτερα πιεσμένος, αφού έχει κληθεί να αναλάβει έναν ρόλο πρωτόγνωρο για εκείνον. Τώρα που η μπάλα θα περνάει πολύ από τα χέρια του Αμερικανού, ο Γκριγκόνις θα μπορεί να «απελευθερωθεί» και να βρει περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει την κλάση του. Άλλωστε, ο Λιθουανός είναι εξπέρ σε παιχνίδι από την αδύναμη πλευρά, κάτι που θα συμβαίνει τώρα με τον Μπέικον στο παρκέ. Και οι υπόλοιποι «πράσινοι» αναμένεται να ευεργετηθούν από την παρουσία του 27χρονου φόργουορντ, ο οποίος συχνά-πυκνά θα βρίσκει μπροστά του double-team από τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος θα μένει ξεμαρκάριστος…

5) Ποικιλία στα σχήματα Ο Μπέικον είναι ένας δίμετρος φόργουορντ, που αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στο «3». Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να λύσει τα χέρια του Ράντονιτς, καθώς είναι ικανός να χρησιμοποιηθεί κάποια λεπτά και στη θέση «4» ή ακόμα και να κατέβει στο «2». Επιπροσθέτως, προσφέρει ποικιλία στα σχήματα που θα δούμε από τον Παναθηναϊκό, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με Γκριγκόνις στο «2», Πονίτκα στο «3» κι εκείνον στο «4». Ή αντίστοιχα με έναν εκ των δύο προαναφερθέντων στο «2» και τον Γουίλιαμς στο «4». Μην σας φανεί παράξενο να δούμε και πολύ ψηλή πεντάδα με Πονίτκα, Γκριγκόνις, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments