Οικονομία

Συντάξεις: Τον Ιανουάριο η διπλή αύξηση στους συνταξιούχους

Συντάξεις: Τον Ιανουάριο η διπλή αύξηση στους συνταξιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τον Ιανουάριο αναμένεται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους χιλιάδες συνταξιούχοι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. 

Τον Ιανουάριο αναμένεται να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους χιλιάδες συνταξιούχοι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου εργασίας το 95% των συνταξιούχων θα δει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυξήσεις στις αποδοχές του. Κι αυτό γιατί εκτός από το ξεπάγωμα των αυξήσεων, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και δίνεται και η 4η δόση του επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση το ν. Βρούτση για τους παλιούς ασφαλισμένους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Επιπλέον οι χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις έως 800€ θα λάβουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και την επιταγή ακρίβειας των 250€.

Εξαιτίας του συνδυασμού αυτών των ενισχύσεων, 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα έχουν τουλάχιστον διπλή αύξηση των απολαβών του και ένας στους δύο θα έχει όφελος ίσο με μια επιπλέον σύνταξη. Ακόμη και 9/10 όσων έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν πραγματικές αυξήσεις στην τσέπη τους.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε στον ΣΚΑΙ ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής όσον αφορά στην έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες, μέχρι και το 2020 και έχουν μείνει 8.500 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2021 και 17.000 το 2022, ενώ συμπλήρωσε ότι, από τον Ιανουάριο του 2021, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, έχουν εκδοθεί 442.000 κύριες συντάξεις και, το 2022, έχει εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων κύριας συνταξιοδότησης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι αυξήσεις θα αφορούν περίπου το 95% των συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους. «Η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε ότι σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν διπλές αυξήσεις, 1 στους 2 συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη και 88%, όσων διαθέτουν μεγάλη προσωπική διαφορά, θα δει αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments