Διεθνή

Ρωσία: Η ταχύτερη ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη χαμηλώνει το “πυρηνικό όριο”

Ρωσία: Η ταχύτερη ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη χαμηλώνει το “πυρηνικό όριο”

Πηγή Φωτογραφίας: APTOPIX

Η Ρωσία δήλωσε ότι η ταχύτερη ανάπτυξη των εκσυγχρονισμένων αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων B61 σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα μειώσει το "πυρηνικό όριο"

Η Ρωσία δήλωσε ότι η ταχύτερη ανάπτυξη των εκσυγχρονισμένων αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων B61 σε βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα μειώσει το “πυρηνικό όριο” και ότι η Ρωσία θα λάβει υπόψη της την κίνηση αυτή στον στρατιωτικό της σχεδιασμό.

Η Ρωσία διαθέτει περίπου 2.000 ενεργά τακτικά πυρηνικά όπλα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν περίπου 200 τέτοια όπλα, τα μισά από τα οποία βρίσκονται σε βάσεις στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Το Politico ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σε κλειστή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ ότι θα επιταχύνουν την ανάπτυξη μιας εκσυγχρονισμένης έκδοσης του B61, του B61-12, με τα νέα όπλα να φτάνουν στις ευρωπαϊκές βάσεις τον Δεκέμβριο, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

“Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα σχέδια εκσυγχρονισμού των πυρηνικών όπλων που βρίσκονται στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η βόμβα B61-12 φέρει πυρηνική κεφαλή χαμηλότερης απόδοσης από πολλές προηγούμενες εκδόσεις, αλλά είναι πιο ακριβής και μπορεί να διεισδύσει κάτω από το έδαφος, σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες τις εκσυγχρονίζουν, αυξάνουν την ακρίβειά τους και μειώνουν την ισχύ της πυρηνικής γόμωσης, δηλαδή μετατρέπουν τα όπλα αυτά σε “όπλα μάχης”, μειώνοντας έτσι το πυρηνικό όριο”, δήλωσε ο Γκρούσκο.

Αποκρούστηκε επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον κόλπο της Σεβαστούπολης, όπου εδρεύει ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας, στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε ο διορισθείς από τη Ρωσία ηγέτης της περιοχής.

“Πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέκρουσαν επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στα ύδατα του κόλπου της Σεβαστούπολης”, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ.

“Δεν έχει χτυπηθεί τίποτα στην πόλη. Παραμένουμε ήρεμοι. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα οχηματαγωγά πλοία και οι βάρκες σταμάτησαν προσωρινά να διασχίζουν τον κόλπο της Σεβαστούπολης.

Η Σεβαστούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Η Κριμαία προσαρτήθηκε στη ρωσική αυτοκρατορία τον 18ο αιώνα και αργότερα αποτέλεσε τμήμα της Ρωσίας εντός της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι το 1954, όταν παραδόθηκε στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας από τον Νικίτα Χρουστσό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments