Αθλητισμός

ΑΕΚ: Άμυνα και επίθεση το φετινό “όπλο”

ΑΕΚ: Άμυνα και επίθεση το φετινό “όπλο”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το «όπλο» του Ματίας Αλμέιδα λειτούργησε αποτελεσματικά,
Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το «όπλο» του Ματίας Αλμέιδα λειτούργησε αποτελεσματικά, με την ΑΕΚ να ασκεί πίεση ψηλά στον αντίπαλο και όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες να βοηθάνε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Η ΑΕΚ έστησε κιτρινόμαυρο πάρτι στην OPAP Arena το βράδυ της Κυριακής πανηγυρίζοντας μαζί με τους 32.000 φίλους της που γέμισαν τις εξέδρες τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Κανείς από τους κιτρινόμαυρους δεν υστέρησε, πιάνοντας σχεδόν όλοι υψηλά επίπεδα απόδοσης, με το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα να λειτουργεί αποτελεσματικά. Με τρεξίματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, με πίεση στο μισό του αντιπάλου και ανακτήσεις μπάλας για παραγωγή φάσεων και γκολ. Κάτι που αποτελεί σήμα κατατεθέν στη φετινή ΑΕΚ του «Πελάδο».
Και τα δύο γκολ που σημείωσε η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ ήρθαν από ανακτήσεις μπάλας, ενώ με τον ίδιο τρόπο η Ένωση θα μπορούσε να είχε βρει και άλλα τέρματα. Στο 1-0 ο Αραούχο υπηρετεί άριστα τον ρόλο που του έχει δώσει φέτος ο Αλμέιδα με την πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου και συγκεκριμένα στον Ντάντας, με την ανάκτηση χάρις στο τάκλιν που πραγματοποιεί για να πάρει η ΑΕΚ στη συνέχεια το προβάδισμα με την ασίστ του Ελίασον για τον Λιβάι. Σε μια φάση όπου έξι παίκτες της ΑΕΚ συνολικά είναι έτοιμοι να πρεσάρουν ψηλά. Και στη φάση του δεύτερου γκολ υπάρχει ξανά ανάκτηση μπάλας, από λάθος πάσα του αντιπάλου, με τον Γκατσίνοβιτς να φεύγει άμεσα σε φάση επίθεσης και σε συνεργασία με τον Ελίασον να κάνει το 2-0.

Ήδη από το πρώτο μέρος πάντως με αντίστοιχο τρόπο θα μπορούσαν να είχαν έρθει άλλα δύο τέρματα για την ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 20′ όταν συντονισμένα πάλι αρκετοί κιτρινόμαυροι πιέζουν πολύ ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μουκουντί στην προκειμένη περίπτωση βοήθησε στην ανάκτηση παίζοντας κατευθείαν κάθετα και τον Αραούχο να βλέπει το σουτ του που άλλαξε πορεία στον Λιβάι να το βγάζει σε κόρνερ ο Κοτάρσκι.

Πάλι από πίεση και ανάκτηση μπάλας ήρθε και η μεγάλη ευκαιρία του Πινέδα στο 39′ όταν ο Μεξικανός έκλεψε από τον Κούρτιτς και πραγματοποίησε την κούρσα, μπαίνοντας στην περιοχή και βλέποντας τον Κοτάρσκι με το ένα χέρι να του λέει «όχι» σε μια τρομερή επέμβαση τρία μόλις λεπτά μετά το γκολ του Λιβάι Γκαρσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments