Κόσμος

Ζαχάροβα: Η Νορβηγία κλιμακώνει την ένταση

Ζαχάροβα: Η Νορβηγία κλιμακώνει την ένταση

Πηγή Φωτογραφίας: EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/Αρχείου

Απειλές κατά της Νορβηγίας εξαπέλυσε την Τετάρτη η Μόσχα

Απειλές κατά της Νορβηγίας εξαπέλυσε την Τετάρτη η Μόσχα δια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Με αφορμή την απόφαση της Νορβηγίας να αναβαθμίσει το επίπεδο στρατιωτικού συναγερμού από χθες 1η Νοεμβρίου, λόγω Ρωσίας, η Ζαχάροβα μίλησε για «κλιμάκωση της έντασης» και «έγκαιρη και επαρκή απάντηση σε κάθε εχθρική ενέργεια».

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται τις στρατιωτικές προετοιμασίες της Νορβηγίας κοντά στα σύνορά της ως πορεία κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. «Ξένες στρατιωτικές βάσεις εμφανίστηκαν πράγματι μόνιμα στη Νορβηγία. Η αντίστοιχη υποδομή έχει εκσυγχρονιστεί, αγοράζεται σύγχρονος εξοπλισμός και το Όσλο είναι πλέον μεταξύ των πιο ενεργών υποστηρικτών της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική», είπε.

«Θεωρούμε τέτοιου είδους εξελίξεις κοντά στα ρωσικά σύνορα ως σκόπιμη επιδίωξη του Όσλο για μια καταστροφική πορεία προς την κλιμάκωση της έντασης στην ευρωαρκτική περιοχή και την τελική καταστροφή των ρωσονορβηγικών σχέσεων». Η Ζαχάροβα επέμεινε ότι αυτή δεν ήταν επιλογή της Μόσχας. «Η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε έναν ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό διάλογο, αλλά κάθε εχθρική ενέργεια θα ακολουθείται από έγκαιρη και επαρκή απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments