Διεθνή

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης

Πηγή Φωτογραφίας: cnnturk

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Στόλτενμπεργκ συζήτησαν μεταξύ άλλων και τις προκλήσεις από την Ελλάδα

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη σε μία προσπάθεια να κάμψει τα τουρκικά πείσματα αναφορικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη βορειοατλαντική Συμμαχία, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μία ακόμα φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο Ερντογάν ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως η Ελλάδα ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης καθώς και πως θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρυνθεί η Αθήνα για να δεσμευτεί σε διάλογο με την Άγκυρα.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προκλήσεις από την Ελλάδα και το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και το τριμερές μνημόνιο Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν στο υψηλότερο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί ξανά και ότι θα επικεντρωθούν στην παράταση της συμφωνίας την επόμενη περίοδο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να επιτευχθεί μια δίκαιη λύση.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία αναφέρθηκαν οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερνοτγάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο η Ελλάδα να ενεργήσει με κοινή λογική και να οδηγηθεί σε διάλογο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι ο ρυθμός και ο χρόνος της διαδικασίας για την επικύρωση του τριμερούς μνημονίου Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας θα καθοριστεί από τα βήματα που θα λάβουν αυτές οι χώρες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments