Διεθνή

Η Ε.Ε. απέναντι στη Βόρεια Κορέα

Η Ε.Ε. απέναντι στη Βόρεια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: globalnk/Sky News

Η Ε.Ε. καταδίκασε τη σημαντική αύξηση στις παράνομες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και απεύθυνε κάλεσμα για κοινή απάντηση σε παγκόσμια κλίμακα

Μετά από τις νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε την επικίνδυνη κλιμάκωση και κάλεσε ανοιχτά για μια ενιαία απάντηση.

Η Ε.Ε. καταδίκασε τη σημαντική αύξηση στις παράνομες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και απεύθυνε κάλεσμα για κοινή απάντηση σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά τα ανώτατα ενωσιακά θεσμικά όργανα, πρέπει να θεωρείται ως υπερβολικός ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από τη μεριά της Βόρειας Κορέας εναντίον της Νότιας Κορέας.

Με βάση όσα μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι «η Ε.Ε. καλεί τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, να διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων για να εμποδίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Νότιας Κορέας να αποκτήσει εξοπλισμό, γνώση και χρηματοδότηση για την υποστήριξη των παράνομων ολικών προγραμμάτων».

Στο κείμενο αναφέρονται πολλές ακόμη παρατηρήσεις και επισημάνσεις, από τις οποίες ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι αυτό που διέπραξε η Βόρεια Κορέα «αποτελεί σοβαρή απειλή για όλα τα έθνη και υπονομεύει την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Η Ε. Ε. υποστηρίζει ότι οι ενέργειες της Β. Κορέας δεν μπορούν, ούτε πρόκειται ποτέ να της προσδώσουν το καθεστώς ενός κράτους που διαθέτει πυρηνικά όπλα, βάσει της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί εκ νέου τη Β. Κορέα να σταματήσει τις επιθετικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες, να επιδείξει τον προσήκοντα σεβασμό στους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου και να ξαναρχίσει τον διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της αντιπαράθεσης.

Και ακόμη, η Ε. Ε. δεν παρέμεινε μόνο στην καταγγελία των ενεργειών της Βόρειας Κορέας, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ουσιαστικά μια τομή ανάμεσα, αφ’ ενός, την Ένωση, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και, αφ’ ετέρου το ολοκληρωτικό πολιτικό καθεστώς της Β. Κορέας και τις ακραίες ενέργειές του.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χώρες και οι πολίτες των 27 κρατών – μελών παίρνουν σαφώς μέρος υπέρ της Νότιας Κορέας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments