Διεθνή

Τανζανία: Συντριβή αεροπλάνου στη λίμνη Βικτώρια – Υπάρχουν επιζώντες [vid]

Τανζανία: Συντριβή αεροπλάνου στη λίμνη Βικτώρια – Υπάρχουν επιζώντες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Το TBC ανέφερε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροπλάνο Precision Air ή αν υπήρξαν θύματα

Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία την Κυριακή, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Μπουκόμπα, ανέφερε η κρατική εταιρεία ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης της Τανζανίας (TBC).

Το TBC ανέφερε ότι 15 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, αλλά δεν είναι γνωστό πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο αεροπλάνο Precision Air ή αν υπήρξαν θύματα.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα, Νταρ ες Σαλάμ, «έπεσε στη λίμνη Βικτόρια σήμερα το πρωί λόγω καταιγίδας και έντονων βροχοπτώσεων», μετέδωσε το TBC.

Βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το αεροπλάνο σχεδόν πλήρως βυθισμένο, με ορατή μόνο την πράσινη και καφέ ουρά του πάνω από τη γραμμή του νερού.

Σωστικά σκάφη αναπτύχθηκαν και εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης συνέχισαν να διασώζουν άλλους επιβάτες που είχαν παγιδευτεί στο αεροπλάνο, πρόσθεσε το TBC.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Samia Suluhu Hassan ζήτησε ηρεμία καθώς συνεχιζόταν η επιχείρηση διάσωσης.

«Έλαβα με θλίψη τα νέα του ατυχήματος στο αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας είμαστε ήρεμοι αυτή τη στιγμή που οι διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης ενώ προσεύχονται στον Θεό να μας βοηθήσει».

Το αεροδρόμιο Bukoba βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής.

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.

πηγή:reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments