Διεθνή

Οργή Κίνας για την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού στην Ταϊβάν

Οργή Κίνας για την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού στην Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: thechinaproject

Οι αρχές της Ταϊβάν πρέπει να σταματήσουν να συνεργάζονται με ξένες δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε μία πρώτη αντίδραση της επίσκεψης Χαντς στην Ταϊπέι

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Βρετανία πρέπει να σταματήσει κάθε μορφής επίσημες ανταλλαγές με την Ταϊβάν, μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υφυπουργού Εμπορίου να επισκεφθεί το αυτοδιοικούμενο νησί, το οποίο ισχυρίζεται η Κίνα, για εμπορικές συνομιλίες.

Οι αρχές της Ταϊβάν πρέπει να σταματήσουν να συνεργάζονται με ξένες δυνάμεις, δήλωσε ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε τακτική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, ότι ο Βρετανός υφυπουργός Εμπορίου, μεταβαίνει στην Ταϊπέι για εμπορικές συνομιλίες και συνάντηση με την πρόεδρο Τσάι, ενώ θα παραστεί και στις 25 ετήσιες Εμπορικές Συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου-Ταϊβάν, τις οποίες συνδιοργανώνουν οι δύο χώρες.

“Η αυτοπρόσωπη επίσκεψη στην Ταϊβάν είναι ένα σαφές μήνυμα της δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς ΗΒ-Ταϊβάν. Όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ταϊβάν είναι υπέρμαχος του ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου που στηρίζεται σε ένα παγκόσμιο εμπορικό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες”, ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση.

Η Βρετανία δεν έχει επίσημους διπλωματικούς δεσμούς με την Ταϊβάν, αλλά οι δύο έχουν στενές οικονομικές και άτυπες σχέσεις και η Βρετανία διατηρεί de facto πρεσβεία στην Ταϊπέι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments