Διεθνή

Ιράν σε Σαουδική Αραβία: Εξαντλείται η «στρατηγική υπομονή μας»

Ιράν σε Σαουδική Αραβία: Εξαντλείται η «στρατηγική υπομονή μας»

Πηγή Φωτογραφίας: almayadeen

Εάν το Ιράν αποφασίσει να αντεπιτεθεί και να τιμωρήσει, τα γυάλινα παλάτια θα καταρρεύσουν και αυτές οι χώρες δεν θα βιώσουν πια σταθερότητα, απείλησε ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία, ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει τη «στρατηγική της υπομονή», σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

“Μέχρι τώρα, το Ιράν έχει υιοθετήσει στρατηγική υπομονή με σταθερό ορθολογισμό, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα εξαντληθεί εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες”, δήλωσε ο Εσμαήλ Χατίμπ σύμφωνα με το Fars.

«Εάν το Ιράν αποφασίσει να αντεπιτεθεί και να τιμωρήσει, τα γυάλινα παλάτια θα καταρρεύσουν και αυτές οι χώρες δεν θα βιώσουν πια σταθερότητα».

Το Ιράν έχει κατηγορήσει ξένους εχθρούς ότι υποδαυλίζουν τις αναταραχές που μαίνονται μετά τον θάνατο της Κουρδοιρανής Mahsa Amini στην αστυνομία τον Σεπτέμβριο μετά τη σύλληψή της για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που επιβλήθηκε στις γυναίκες.

Οι διαμαρτυρίες των Ιρανών από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί προειδοποίησε το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης του.

“Προειδοποιώ τη Σαουδική άρχουσα οικογένεια… Προσέξτε τη συμπεριφορά σας και ελέγξτε αυτά τα μέσα… διαφορετικά θα πληρώσετε το τίμημα. Αυτή είναι η τελευταία μας προειδοποίηση γιατί παρεμβαίνετε στα κρατικά μας ζητήματα μέσω αυτών των μέσων ενημέρωσης. Σας είπαμε, να είστε προσεκτικοί», είπε ο Σαλαμί, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν αρνήθηκε ότι αποτελούσε απειλή για τη Σαουδική Αραβία, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ριάντ είχε μοιραστεί πληροφορίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιώντας για επικείμενη επίθεση από το Ιράν σε στόχους στο βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments