Διεθνή

Κίνα: “Ανησυχεί” τη Δύση η προετοιμασία Σι για οποιονδήποτε πόλεμο

Κίνα: “Ανησυχεί” τη Δύση η προετοιμασία Σι για οποιονδήποτε πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε το κέντρο διοίκησης της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας

 H Κίνα θα ενισχύσει πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση της και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιθεώρησε το κέντρο διοίκησης της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Αφού ενημερώθηκε από τους επιτελείς, ο πρόεδρος Σι δήλωσε – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ – ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων οφείλει να ακολουθήσει τη στρατηγική που χάραξε το 20ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας.

Οι δηλώσεις αυτές  έρχονται σε συνέχεια της έντασης ανάμεσα σε Κίνα και Δύση, (ΗΠΑ-Βρετανία) για την Ταϊβάν με αφορμή τις επισκέψεις Αμερικανών κι εσχάτως Βρετανών  αξιωματούχων.

Σχολιάζοντας τα λόγια του Σι Τζινπίνγκ, οι ειδικοί λένε ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικά» και η Δύση πρέπει να «τον λάβει σοβαρά υπόψη της» για να αποτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα του Κινέζου ηγέτη να εισβάλλει στην Ταϊβάν.

Ωστόσο – μέχρι στιγμής – δεν έχουν υπάρξει επίσημες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, με τον Δρ. Άλαν Μεντόζα, εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Henry Jackson Society στο Λονδίνο, να τονίζει στη DailyMail αυτό που λένε και οι υπόλοιποι ειδικοί: «Τα σχόλια όπως αυτό από τον Σι Τζινπίνγκ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments