Οικονομία

Εφορία: Αλλάζουν όλα με τις ΔΟΥ για χιλιάδες φορολογούμενους

Εφορία: Αλλάζουν όλα με τις ΔΟΥ για χιλιάδες φορολογούμενους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, γίνεται ανακαθορισμός

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, γίνεται ανακαθορισμός της χωρικής αρμοδιότητας του συνόλου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ). Και οροθετείται η αντιστοίχιση ενός Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ) σε μια μοναδική ΔΟΥ, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Με τον ανακαθορισμό της αρμοδιότητας των ΔΟΥ θα γίνεται αυτόματη επιλογή της αρμόδιας ΔΟΥ με βάση τη Διεύθυνση και τον ΤΚ του φορολογούμενου. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως ΤΚ της περιοχής τους, εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν, με βάση το Πρόγραμμα Καλλικράτης Ν. 3852/2010 (Α87) .

Επίσης, μέσω της διευθέτησης των σωστών στοιχείων της έδρας στο σωστό νομό και δήμο, διασφαλίζεται ότι η χρήση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης θα πραγματοποιεί την εγγραφή της έναρξης στο ΓΕΜΗ και αυτό με τη σειρά του στο αντίστοιχο Εμπορικό Επιμελητήριο, έχοντας υπόψη τον ορθό νομό.

Η αντιστοίχιση ενός ΤΚ σε μια μοναδική ΔΟΥ πανελλαδικά θα αρχίσει τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 για τους φορολογούμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που θα αποκτήσουν ΑΦΜ καθώς και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών.

Ποιες αλλαγές είχαν πραγματοποιηθεί

Ανακαθορίζεται από την ΑΑΔΕ η κατά τόπο αρμοδιότητα ορισμένων εφοριών, με στόχο, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή, τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής ΔΟΥ:

Α’ , Δ’ , ΙΒ’ , ΙΓ’ και ΙΖ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων , Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Χολαργού, Ψυχικού, Ελευσίνας, Α’, Δ’, Ε’ και Ζ’ Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Κιλκίς, Πολύγυρου, ‘Αργους, Ναυπλίου, Κορίνθου, Τρίπολης, Σπάρτης, Α’ Πατρών, Γ’ Πατρών, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Θηβών, Λειβαδιάς, ‘Αμφισσας, Λαμίας, Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων, Γρεβενών, Κοζάνης, ‘Αρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Χανίων και Ρεθύμνου.

Η αλλαγή στις χωρικές αρμοδιότητες γίνεται, ώστε η περιοχή κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε δύο ή περισσότερες.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΑΔΕ μπορεί να εντοπίζει αυτόματα την αρμόδια ΔΟΥ και να αναπτυχθούν περαιτέρω ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, όπως την αλλαγή κατοικίας, την έναρξη ατομικής επιχείρησης, την απόδοση ΑΦΜ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments