Πολιτική

Μηταράκης: Η μετανάστευση να γίνεται με κανόνες

Μηταράκης: Η μετανάστευση να γίνεται με κανόνες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Η παράτυπη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένο τρόπο, για την καταπολέμηση των λαθροδιακινητών και για να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη στη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου. Στη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου βρίσκεται ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Luca Beccari και μετέπειτα έγινε δεκτός από τους δυο Αρχηγούς – Κράτους (Captain Regents) κα. Maria Luisa Berti και κ. Manuel Ciavatta.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αγίας Αγάθης.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Luca Beccari

«Οι διμερείς μας σχέσεις είναι άριστες», επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου, Luca Beccari.

Παράλληλα σημείωσε πως  «η παράτυπη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένο τρόπο, για την καταπολέμηση των λαθροδιακινητών και για να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νότη Μηταράκη:

Είναι μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου. Είμαι ευγνώμων για την τιμή που μου έγινε, το Τάγμα της Αγίας Αγάθης.  Ο Άγιος Μαρίνος χαρακτηρίζεται από τη μακρά ιστορία του, την παράδοση στην ειρήνη και την αλληλεγγύη, από τον σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Οι διμερείς μας σχέσεις είναι άριστες και συνεργαζόμαστε παραγωγικά σε διεθνή φόρουμ για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και να παρέχουμε στέγη σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Κατά τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Beccari,  διερευνήσαμε τρόπους για να προωθήσουμε τη συνεργασία μας. Ο Άγιος Μαρίνος προσχώρησε στις χώρες της ΕΕ για την παροχή προσωρινής προστασίας στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας.

Την ίδια στιγμή, όπως συζήτησα και χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, η παράτυπη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένο τρόπο, για την καταπολέμηση των λαθροδιακινητών και για να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει το συνολικό επίπεδο των παράτυπων αφίξεων και να συμπληρώσει την ευθύνη που επιδεικνύει με απτή αλληλεγγύη.

Δημόσια ακρόαση από τους Αρχηγούς Κράτους

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης απηύθυνε ομιλία μετά τη συνάντησή του με τους δυο Αρχηγούς – Κράτους (Captain Regents) κα. Maria Luisa Berti και κ. Manuel Ciavatta.

Ο κ. Μηταράκης μίλησε για το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες συνεργάζονται εποικοδομητικά στα διεθνή fora για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μεταναστευτικού αλλά και για την παροχή καταφυγίου σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έκανε αναφορά στην συνάντηση που είχε με τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών Matteo Piantedosi σημειώνοντας πως η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντεταγμένο τρόπο, να καταπολεμηθούν τα δίκτυα λαθροδιακίνησης και να διασφαλιστεί πως υπάρχει αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα έτσι ώστε να παρέχονται νόμιμες ευκαιρίες μετανάστευσης, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με κανόνες σημειώνοντας πως «η Σύμβαση της Γενεύης δεν δημιουργήθηκε ως ένα περιεκτικό εργαλείο για την επίλυση όλων των παγκόσμιων αδικιών».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης απονεμήθηκε στον κ. Μηταράκη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αγίας Αγάθης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments