Διεθνή

Το «κόκκινο κύμα» του Τραμπ συμπαρασύρει και τον Μασκ;

Το «κόκκινο κύμα» του Τραμπ συμπαρασύρει και τον Μασκ;

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Η είδηση παραπέμπει σε δήλωση του ίδιου του Ίλον Μασκ

Η είδηση παραπέμπει σε δήλωση του ίδιου του Ίλον Μασκ, σύμφωνα με την οποία ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μίλησε ανοιχτά στους εργαζομένους για το σενάριο της χρεοκοπία του Twitter, ελάχιστες ημέρες μετά την αγορά του αντί του αστρονομικού ποσού των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και λίγες ώρες μετά την αποτυχία του «κόκκινου κύματος» του Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μασκ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της χρεωκοπίας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τους (εναπομείναντες) εργαζομένους του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος που επικαλείται ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου είναι, ταυτόχρονα, οικονομικός και πολιτικός. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας ομιλεί για καθημερινές απώλειες που φθάνουν στα 4 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως. Αν ακολουθήσει κανείς την αμείλικτη λογική των αριθμών, σε όχι και τόσο μακρύ χρονικό διάστημα ο Μασκ θα χάσει όσα περίπου κατέβαλε για την πολύκροτη αγορά.

Υπάρχει όμως και μια αιτιολόγηση αυτής της τεράστιας καθημερινής απώλειας. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ, η απώλεια αυτή έχει να κάνει ότι δν τον εμπιστεύονται πλέον οι «διαφημιστές». Πρόκειται δηλαδή για ένα είδος ακήρυχτου πολέμου που διεξάγει εναντίον το οικονομικοπολιτικό σύστημα, το αμερικανικό «κατεστημένο», αναπόσπαστα μέρη του οποίου είναι οι διαφημιστικές εταιρείες που διατηρούν, προδήλως, σχέσεις μόνο με τους φιλελεύθερους Δημοκρατικούς. Αυτούς κάλεσε ο Μασκ τους εργαζομένους να καταψηφίσουν, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι οι ψήφοι των εναπομεινάντων 3.500 εργαζομένων δεν αποδείχθηκαν επαρκείς για τη δικαίωση των πολιτικών σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ για δυναμική επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, για την ολική επαναφορά.

Είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι ο Ίλον Μασκ κατέβαλε 44 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του διάσημου μέσου. Είναι, επίσης, δεδομένη η πλήρης και δημόσια υποστήριξη του ευφυούς επιχειρηματία προς τους Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ, το φιλόδοξο εκλογικό αφήγημα δεν επαληθεύτηκε όμως στην πράξη. Πλέον, υπεύθυνες για τη χρεοκοπία θα είναι οι διαφημιστές, δηλαδή τα «νεοφιλελεύθερα διαπλεκόμενα» της δυτικής όχθης του Ατλαντικού.

Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τα πραγματικά κίνητρα μια ενδεχόμενης αποχώρησης του Μασκ από το Twitter. Με σιγουριά όμως μπορούμε να μιλήσουμε για έναν σεμνό συντηρητικό, που όμως ως αδίστακτος επιχειρηματίας έχει ήδη πετάξει  στο δρόμο τους μισούς εργαζομένους της εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments