Αθλητισμός

Μάρκους Χάουαρντ: «Παίζω επιθετικά και ψάχνω τρόπους να σκοράρω»

Μάρκους Χάουαρντ: «Παίζω επιθετικά και ψάχνω τρόπους να σκοράρω»

Πηγή Φωτογραφίας: SPORT24

Μάρκους Χάουαρντ: «Κρατάω ανοιχτό το μυαλό μου σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα, ακούγοντας τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και προχωράω…»

Ο Μάρκους Χάουαρντ «φιλοξενήθηκε» από το Gazzetta μετά την ήττα της Μπασκόνια από τον Παναθηναϊκό και εστίασε στη συμβολή του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του… ευρωπαϊκή εξοικείωση.

Η λέξη «κόσμος» ήταν εκείνη που ακούστηκε πιο συχνά από τον Μάρκους Χάουαρντ ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για το παιχνίδι που μόλις είχε ολοκληρωθεί στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπασκόνια.

Οι γηπεδούχοι χάρη στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου με 60 πόντους στο ενεργητικό τους επικράτησαν με 98-83. Η ενέργεια που δημιούργησαν οι φίλοι των «πρασίνων» αλλά και τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Βάσκοι ήταν βασικοί παράγοντες για το αρνητικό αποτέλεσμα.

View this post on Instagram

A post shared by Markus Howard (@markus.howard)

Τουλάχιστον έτσι εξήγησε ο Αμερικανός γκαρντ στο Gazzetta: «Είναι μία πολύ δύσκολη έδρα για να αγωνιστείς! Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερή ατμόσφαιρα, πολύ καλή ομάδα. Εμείς μαθαίνοντας ακόμη πως να παίζουμε μαζί στους εκτός έδρας αγώνες είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα σημεία που μπορούμε να ελέγξουμε. Τα λάθη ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτή την ήττα απόψε (σ.σ χθες- 11/11), οπότε πιστεύω σε αυτό πρέπει να βασιστούμε».

Πόσο περίμενε, όμως, η Μπασκόνια έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό με βάση το πρώτο διάστημα της σεζόν, αλλά και την δική της υπερηχητική νίκη κόντρα στη Μακάμπι την πρασμένη αγωνιστική;

«Μπορώ να πω το περιμέναμε. Όταν έρχεσαι εδώ είναι από τα στοιχεία που προσέχεις. Μία ομάδα με ανταγωνιστικό πνεύμα σε συνδυασμό με τον κόσμο. Όταν αγωνίζεσαι εδώ ως φιλοξενούμενος πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό που θα συναντήσεις».

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπασκόνια έλεγξε το ρυθμό στο ξεκίνημα των περιόδων, κάτι που άλλαξε άρδην μετά την ανάπαυλα. Ο Χάουαρντ εξηγεί: «Πιστεύω ότι απλά έπαιξαν με την ενέργεια που έπαιρναν από τον κόσμο τους! Αυτή η ώθηση από την ατμόσφαιρα ευνόησε τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αντιδράσεις. Και όταν παίζεις εκτός έδρας με μία ομάδα σαν και αυτή, με ένα τέτοιο γήπεδο πρέπει να αντιδράς».

Ο ίδιος παρότι φορτώθηκε με το 4ο φάουλ στα μέσα της τρίτης περιόδου, ήταν και πάλι το πρώτο “βιολί” της ομάδας του με 20 πόντους… «Προσπαθώ να είμαι δυναμικός και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα από εμένα εκείνη τη στιγμή. Οπότε παίζω επιθετικά και ψάχνω τρόπους να σκοράρω. Αυτό θα κάνω… Το παιχνίδι βασίστηκε σε αυτό και προσπάθησα να γίνω απειλητικός».

Νιώθεις ότι έχεις…αγγίξει τους αρχικούς στόχους της σεζόν; «Δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα! Εξακολουθώ να προσπαθώ να προσαρμοστώ με τον τρόπο παιχνιδιού εδώ και να κατανοήσω όλα τα συστήματα, οπότε έχω ακόμη πολλά να μάθω. Κρατάω ανοιχτό το μυαλό μου σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα, ακούγοντας τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και προχωράω…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments