Ελλάδα

Καιρός: “Χειμωνιάτικο” Σαββατοκύριακο – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: “Χειμωνιάτικο” Σαββατοκύριακο – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεάσει η μεταβολή του καιρού

Αλλαγή παρουσιάζει ο καιρός και σε αρκετές περιοχές εκδηλώνονται ήδη βροχές, ενώ αναμένονται και τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και τα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 3

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, η επιδείνωση, που παρουσίασε ο καιρός από τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 11/11 και από τα βορειοανατολικά της χώρας οφείλεται σε μια διαταραχή στη μέση τροπόσφαιρα και θα κινηθεί από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια προς την περιοχή του Βορείου Ιονίου και της Αδριατικής.

Η κίνηση αυτής της διαταραχής θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 12-13/11 κυρίως σε βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments