Οικονομία

Κατώτατος μισθός 2022: Έρχεται και 3η αύξηση

Κατώτατος μισθός 2022: Έρχεται και 3η αύξηση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού θα αρχίσουν στις αρχές του έτους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι οι διαδικασίες για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού θα αρχίσουν στις αρχές του έτους. Όπως ανακοίνωσε, «στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα νομοθετήσουμε την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Για το επίδομα θέρμανσης ανέφερε ότι φέτος είναι 300 εκατ. ενώ πέρυσι ήταν 170 εκατ. ευρώ. Έχουμε την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης που είναι άλλα 300 εκατ. ευρώ, και 800 εκατ. της επιταγής ακρίβειας, δηλαδή πάνω από 1 δισεκ. ευρώ θα εισέλθουν έμμεσα ή άμεσα στο πορτοφόλι του πολίτη έως το τέλος της χρονιάς είπε στον ΣΚΑΙ

Ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους θα πληρωθεί στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης,  το σύνολο του επιδόματος που πήραν πέρυσι, και θα συμψηφιστεί με τις επόμενες δόσεις του 2023. «Βοηθάμε ένα μεγάλο  κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, να πάρει το σύνολο του επιδόματος φέτος και όχι σε τρεις δόσεις όπως το πηρέ πέρυσι» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε ότι μέχρι χθες 446.000 συμπολίτες μας είχαν υποβάλει αίτηση για επίδομα θέρμανσης. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 9 Δεκεμβρίου.

«Στις επιστρεπτέες προκαταβολές δώσαμε 8,5 δισεκ. ευρώ, άρα το πρώτο ουσιώδες θέμα που λύσαμε είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει ένα πολύ μικρό ποσό της επιστρεπτέας που  πήρε. Κουρεύτηκαν τα 2/3 της επιστρεπτέας. Κάνουμε ορθολογική οικονομική πολίτικη που θα μας οδηγήσει το 2023 σε παραπάνω έσοδα από δαπάνες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατώτατος μισθός: Νέα αύξηση το 2023 – Πως θα διαμορφωθούν τα ποσά

Το νέο ποσό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες στα 751 ευρώ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα επάνω και το επίδομα ανεργίας το οποίο, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα αυξηθεί σε μηνιαία βάση από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

Αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που έγινε την 1η Ιανουαρίου 2022, προκύπτει αύξηση κατά 9,7% ή 63 ευρώ τον μήνα (από 650 ευρώ στα 713 ευρώ). Δεδομένου ότι καταβάλλονται 14 μισθοί, το όφελος από τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 διαμορφώνεται στα 882 ευρώ ετησίως (63 ευρώ επί 14 μισθούς).

Όσον αφορά τις λεγόμενες «τριετίες», δηλαδή την προϋπηρεσία των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ήδη διευκρινίσει ότι οι «τριετίες» συνεχίζουν να καταβάλλονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments