Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Έχει την ευκαιρία να ταρακουνήσει τους αντιπάλους

Ολυμπιακός: Έχει την ευκαιρία να ταρακουνήσει τους αντιπάλους
Τη Δευτέρα θα τελειώσει και... επίσημα πια ο α' γύρος του Πρωταθλήματος της Super League 1 και για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να συμβεί αυτό με μία νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Τη Δευτέρα θα τελειώσει και… επίσημα πια ο α’ γύρος του Πρωταθλήματος της Super League 1 και για τον Ολυμπιακό το ιδανικό θα ήταν να συμβεί αυτό με μία νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένας Ολυμπιακός που παραμένει σε απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και που το θέλει πολύ αυτό το ματς (όπως προφανώς το θέλει αντίστοιχα και η ΑΕΚ για τους δικούς της λόγους).

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ανακοινώσει sold out και το Καραϊσκάκη θα είναι για ένα ακόμα εντός έδρας ματς μία έδρα με μεγάλη δυναμική και που θα μπορεί να δώσει την κατάλληλη ώθηση. Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν τη δυνατότητα – εάν φυσικά είναι αυτός που πρέπει – αλλά και την ευκαιρία να πάρει μία νίκη σε αυτό το ντέρμπι, που εφόσον συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη του φέτος, έχοντας χάσει από τον ΠΑΟΚ και έχοντας φέρει ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η λογική λέει πως θα… πατήσει πάνω στην καλή αγωνιστική… συνταγή και στο αγωνιστικό σχέδιο της Λεωφόρου όπου έφτασε πολύ κοντά στο διπλό.

Οι Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Χάμες κρατούν τα… κλειδιά

Έχοντας… φρέσκια και την εικόνα του ματς στη Λεωφόρο οι κομβικοί παίκτες για τον Ολυμπιακό είναι κυρίως τρεις. Είναι η τριπλέτα του κέντρου του. Ο Εμβιλά, ο τοπ χαφ Ίνμπομ Χουάνγκ και φυσικά ο Χάμες Ροντρίγκες.

Εάν αυτή η τριάδα ανταποκριθεί το ίδιο καλά με το ματς με τον Παναθηναϊκό, αντέξει στην πίεση της ΑΕΚ και βγάλει μπαλιές και φάσεις τα πράγματα σίγουρα θα πάνε διαφορετικά μέσα στον αγώνα. Εάν πάλι δεν είναι στο απαιτούμενο επίπεδο ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει θέματα. Είναι ένα ματς πάντως που και οι δύο ομάδες θα θέλουν να το πάνε στη δύναμη και στην πίεση και ενδεχομένως η ΑΕΚ να θέλει να το πάει και περισσότερο στα τρεξίματα. Παρότι ο Ολυμπιακός λόγω Καραϊσκάκη θεωρώ πως θα μπει με άλλη αύρα δεν θα επιδιώξει να αφήσει χώρους, όπως το ίδιο θα κάνει και η ΑΕΚ. Δεν θα θέλει να αφήσει κενά ανάμεσα στις γραμμές της.

Κοινώς θα είναι ένα παιχνίδι όπου και για τους 2 αντιπάλους το ζητούμενο θα είναι το γρήγορο γκολ και ο έλεγχος του κέντρου. Ο άξονας είναι πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό ειδικά δε από τη στιγμή που έχει σαφώς πιο μεγάλη ποιότητα από τα άκρα του (και κυρίως τα αμυντικά άκρα του). Όπως σημαντικός για τον Ολυμπιακό φυσικά θα είναι και ο Μπιέλ που πάντως γενικότερα είναι στιλ παίκτη που αγωνίζεται πίσω από τον φορ. Όπως ζωτικής σημασίας είναι το να αξιοποιήσει πιο καλά ο Ολυμπιακός τις φάσεις και τις τελικές που βγάζει διότι το τελευταίο διάστημα δεν βάζει ανάλογο αριθμό γκολ σε σχέση με τις ευκαιρίες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments