Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές: Δεν εκλέγεται κυβερνήτης Αριζόνας η “εκλεκτή” του Τραμπ, Κάρι Λέικ

Ενδιάμεσες εκλογές: Δεν εκλέγεται κυβερνήτης Αριζόνας η “εκλεκτή” του Τραμπ, Κάρι Λέικ

Πηγή Φωτογραφίας: faz

Η ήττα της έκλεισε μια θριαμβευτική εβδομάδα για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι αψήφησαν τις ελπίδες των Ρεπουμπλικανών για ένα «κόκκινο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων Κάρι Λέικ, που υποστηρίχθηκε δημόσια από τον Ντόναλντ Τραμπ, απέτυχε να εκλεγεί κυβερνήτρια της πολιτείας της Αριζόνας, μετέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας αμερικανικά ΜΜΕ, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται νέα ήττα για τον πρώην πρόεδρο, που αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024 απόψε (τις πρώτες πρωινές ώρες την Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Έπειτα από αμφίρροπη μάχη στην πολιτεία-κλειδί, η υποψήφια των Δημοκρατικών Κέιτι Χομπς επικράτησε της αντιπάλου της, πρώην τηλεοπτικής παρουσιάστριας, φλογερής υποστηρίκτριας του κ. Τραμπ, που επαναλάμβανε ασταμάτητα τις θέσεις του μέντορά της στην εκστρατεία, μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC.

Η Λέικ είχε ορκιστεί να απαγορεύσει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου στην πολιτεία, την οποία οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι είναι ευάλωτη στην απάτη, τροφοδοτώντας τη δυσπιστία μεταξύ των ψηφοφόρων σχετικά με την ασφάλεια μιας μεθόδου ψηφοφορίας που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί.

Σε μια εμφάνισή του την Κυριακή στο Fox News, ο Λέικ είπε ότι η μακρά διαδικασία καταμέτρησης «πατούσε» τα δικαιώματα των ψηφοφόρων και ήταν περαιτέρω απόδειξη του γιατί η εκλογική διοίκηση στην Αριζόνα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί.

«Δεν μπορούμε να είμαστε πλέον ο περίγελος των εκλογών εδώ στην Αριζόνα, και όταν είμαι κυβερνήτης, δεν θα το επιτρέψω», είπε.

Η ήττα της έκλεισε μια θριαμβευτική εβδομάδα για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι αψήφησαν τις ελπίδες των Ρεπουμπλικανών για ένα «κόκκινο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments