Αθλητισμός

Ο πάικτης που άλλαξε τις μεταγραφές και την οικονομική πολιτική των ομάδων

Ο πάικτης που άλλαξε τις μεταγραφές και την οικονομική πολιτική των ομάδων

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Το χρυσό συμβόλαιο που υπέγραψε

Κατά πολλούς είναι η μεταγραφή που ταρακούνησε τα θεμέλια του ποδοσφαίρου και άλλαξε την οικονομική πολιτική των ομάδων. Ο Λουίς Φίγκο στιγματίστηκε από εκείνη την μετακίνηση στην Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα.

View this post on Instagram

A post shared by Luís Figo (@luis__figo)

Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια αλλά πτυχές από εκείνη την ιστορία έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο και απασχολούν. Για την εποχή ήταν το απόλυτο μεταγραφικό μπαμ και σε μεγάλο βαθμό επηρέασε συνολικά το ποδόσφαιρο.Ο Πορτογάλος σταρ ήταν αρχηγός στην Μπαρτσελόνα αλλά το πρότζεκτ του Φλορεντίνο Πέρεθ τον έπεισε να μετακομίσει στη μισητή αντίπαλο. Έτσι ξεκίνησε το χτίσιμο των Galacticos εκείνης της εποχής για την “Βασίλισσα”!

Το όραμα και φυσικά τα χρήματα επέβαλλαν νέους κανόνες στο ποδόσφαιρο. Ο Λουίς Φίγκο θυμάται εκείνη την περίσταση… “Είχα τα πάντα στη Μπαρτσελόνα, αλλά σκέφτηκα πως δεν πρόκειται να πάω σε μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Αν δεν ήταν η Ρεάλ, ίσως να μην είχα πάει. Ήταν μία πρόκληση για εμένα, μία απόφαση που με έπεισε πως είμαι σημαντικό κομμάτι ενός νέου πρότζεκτ», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος χαφ.

“Αυτές τις μέρες, υπάρχει περισσότερη προστασία. Ένιωθα σαν να έδινα συνέντευξη Τύπου κάθε μέρα. Αυτό ήταν το τίμημα της απόφασής μου. Όμως δεν αρέσει σε όλους ο Θεός, πώς γίνεται εγώ να αρέσω σε όλους”

View this post on Instagram

A post shared by Luís Figo (@luis__figo)

Και έκλεισε λέγοντας: “Η μόνη μου ανησυχία αφορούσε τη σωματική μου ακεραιότητα. Αλλά πρόκειται για ποδόσφαιρο και εδώ δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Αυτή είναι η προσωπικότητά μου. Αντιμετώπισα πίεση. Αυτό με κράτησε σε εγρήγορση. Πάντα είχα αυτό στο μυαλό μου. Να κερδίζω συνεχώς”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments