Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Νέο εξοχικό η Γερμανία

Ολυμπιακός: Νέο εξοχικό η Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Μπάγερν είδαμε πάλι εντυπωσιακό μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκους»

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την τακτική που χάρισε στον Ολυμπιακός μία ακόμη εκτός έδρας νίκη με «θύμα» αυτή τη φορά την Μπάγερν και αναλύει τη σημασία να νικάς μακριά από το… σπίτι σου.

Η γενιά μου μεγάλωσε με το εκτός έδρας γκολ και τη σημασία του στα ποδοσφαιρικά παιχνίδια που είχαν ρεβάνς. «Ένα γκολ να τους βάλουμε εκεί έξω και θα είμαστε καλά» λέγαμε και θυμάμαι τον πατέρα μου να μου εξηγεί πως το εκτός έδρας γκολ μετράει για ενάμισι και όχι για ένα. Άλλαξε κι αυτό πλέον στο ποδόσφαιρο, όπως άλλαξε και η εποχή διεξαγωγής του Μουντιάλ.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Παρόμοια σημασία έχει και μία εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, ειδικά για ομάδες με ισχυρή έδρα όπως ο Ολυμπιακός. Σε καμία περίπτωση δεν μετράνε για μιάμιση, αλλά σίγουρα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία. Οι Πειραιώτες αφού πανηγύρισαν σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βιτόρια είπαν να το κάνουν και στο Μόναχο. Το αήττητο 4-0 μακριά από το ΣΕΦ έχει δημιουργήσει μία επιπλέον δόση αυτοπεποίθησης στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, τους έχει βοηθήσει να «κατσικωθούν» στην πρώτη τριάδα της κατάταξης και κυρίως πιστεύουν πως όπως κι αν κυλάει μία αναμέτρηση θα έχουν την δική τους ευκαιρία να πάρουν το ματς.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Μπάγερν είδαμε πάλι εντυπωσιακό μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκους», είδαμε μία ομάδα με πλουραλισμό σε πρόσωπα και λύσεις. Ναι, είδαμε και να χάνεται η διψήφια διαφορά πόντων, αλλά τους δικαιολογώ απόλυτα. Αφενός είναι αδύνατον μία ομάδα Νοέμβριο μήνα να παίζει 40 λεπτά στο ίδιο τέμπο και το ίδιο καλά. Αφετέρου υπάρχουν και ικανότατοι αντίπαλοι που διαθέτουν ρόστερ, ιδέες και ταλέντο.

Πάμε όμως να δούμε τι κατάφερε να κάνει στο παρκέ του Μονάχου ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη.

Προφανώς και ο Σάσα Βεζένκοβ πραγματοποίησε μία ακόμη MVP εμφάνιση, αλλά «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια». Προς Θεού, δεν υποτιμώ όσα έκανε. Απλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως το παιδί έχει ξεφύγει για τα καλά και το να τελειώνει με double double είναι απλά… Βεζένκοβ.

Το ασυνήθιστο το οποίο βρήκαν οι Πειραιώτες στο Μόναχο ήταν η παρουσία του Μουσταφά Φαλ και η επιρροή που είχε στο παρκέ. Ο Γάλλος σέντερ υπήρξε βασικό σημείο αναφοράς στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού χάρη στις αποφάσεις του.

Οι συμπαίκτες του τον… τάισαν αρκετά και αυτός κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα του Τρινκιέρι είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους περιφερειακούς της ομάδας του. Επίσης σημαντικό γεγονός που βοήθησε ήταν πως όταν ανέβαινε ψηλά στο high post για να «σπάσει» την μπάλα και να φύγει απευθείας για pick ‘n’ roll, δεν έκανε λάθη.

Η τακτική με την μπάλα να ακουμπάει στον Φαλ είναι μία επιπλέον επιβεβαίωση (αν και δεν χρειάζεται) για την προσαρμοστικότητα που δείχνει ο Μπαρτζώκας. Ο coach πριν χρόνια δεν αρεσκόταν στο παιχνίδι με πλάτη, δεν ταίριαζε στη φιλοσοφία του όμως το μπάσκετ εξελίσσεται και δεν επιτρέπεται σε αυτό το επίπεδο στασιμότητα.

Με πληροφορίες από Gazzetta.gr [Κωνσταντίνος Μελάγιες]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments