Διεθνή

ΗΠΑ: “Χρυσό” το πετρέλαιο θέρμανσης για τα αμερικανικά νοικοκυριά – Στο +65% σε ένα χρόνο

ΗΠΑ: “Χρυσό” το πετρέλαιο θέρμανσης για τα αμερικανικά νοικοκυριά  – Στο +65% σε ένα χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: atlanticfuels

Λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων που προέκυψαν από τις χαμηλές εισαγωγές και τους περιορισμούς παραγωγής

Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 65% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων που προέκυψαν από τις χαμηλές εισαγωγές και τους περιορισμούς παραγωγής, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA).

Η εβδομαδιαία Ενημέρωση Πετρελαίου Θέρμανσης και Προπανίου της EIA έδειξε ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ανέβηκαν στο υψηλό ρεκόρ των 5,9 $ ανά γαλόνι την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία για τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο που χρονολογούνται από το 1990.

Τα νοικοκυριά που βασίζονται στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι συγκεντρωμένα στη Νέα Αγγλία, όπου το 33% των σπιτιών θερμαίνεται κυρίως από τα καύσιμα, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο του 4,1%, ανέφερε η EIA επικαλούμενη τα στοιχεία της Απογραφής του 2021.

Τα αποθέματα καυσίμου απόσταξης στις βορειοανατολικές ΗΠΑ ανήλθαν στα 15,2 εκατομμύρια βαρέλια στις 11 Νοεμβρίου, 44% χαμηλότερα από την ίδια εβδομάδα του 2021, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Πετρελαίου της ΕΠΕ.

Η Ανατολική Ακτή εισήγαγε επίσης 38% λιγότερο καύσιμο απόσταξης τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022 από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η ικανότητα διύλισης της περιοχής έχει δεχθεί πλήγμα τα τελευταία χρόνια, ανέφερε η ΕΙΑ.

Το 2019, η Philadelphia Energy Solutions έθεσε μόνιμα σε αδράνεια το διυλιστήριό της, 335.000 βαρελιών την ημέρα, το μεγαλύτερο της Ανατολικής Ακτής, μετά από μια τεράστια πυρκαγιά, συμπιέζοντας τις προμήθειες στον πιο πολυσύχναστο, πιο πυκνοκατοικημένο διάδρομο της χώρας.

Ένα μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης ως κύριο καύσιμο θέρμανσης θα ξοδέψει 2.694 $ αυτό το χειμώνα, 45% υψηλότερα από 1.859 $ για το χειμώνα 2021-2022, σύμφωνα με την ενημέρωση Νοεμβρίου του Winter Fuels Outlook της EIA.

Η τιμή του χειμερινού πετρελαίου θέρμανσης φάνηκε να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 5,14 δολάρια το γαλόνι φέτος, 32% περισσότερο από τον μέσο όρο του περασμένου χειμώνα των 3,90 δολαρίων και η κατανάλωση του καυσίμου προβλέπεται να αυξηθεί κατά 10% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την EIA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments