Διεθνή

Ο Τραμπ σνομπάρει το twitter μετά την απόφαση “επιστροφής” του

Ο Τραμπ σνομπάρει το twitter μετά την απόφαση “επιστροφής” του

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ, λίγο περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση με το 51,8% να τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του λογαριασμού του πρώην Αμερικανού προέδρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter, παρόλο που η ισχνή πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είχε αποκλειστεί από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για υποκίνηση βίας.

Σε δημοσκόπηση που διοργάνωσε ο νέος ιδιοκτήτης Έλον Μασκ, λίγο περισσότεροι από 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση με το 51,8% να ψήφισε υπέρ της επαναφοράς.

“Ο κόσμος μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί”, έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια οπαδούς πριν αποκλειστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, άρχισε να συγκεντρώνει οπαδούς και είχε σχεδόν 100.000 ακολούθους μέχρι τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον αποκαταστημένο λογαριασμό.

Ο Τραμπ είχε εμφανιστεί λιγότερο ένθερμος νωρίτερα την ίδια μέρα.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος μέσω βίντεο όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού.

Είπε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, είχε καλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πήγαινε «εξαιρετικά καλά».

Ο Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη ξεκίνησε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο το 2024, επαίνεσε τον Μασκ και είπε ότι πάντα του άρεσε. Αλλά ο Τραμπ είπε επίσης ότι το Twitter υπέφερε από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν «απίστευτα».

Ο Μασκ είπε για πρώτη φορά τον Μάιο ότι σχεδίαζε να ακυρώσει την απαγόρευση του Τραμπ και το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε επιστροφής από τον Τραμπ παρακολουθήθηκε στενά  από πολλούς από τους διαφημιστές του Twitter .

Έκτοτε, ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να καθησυχάσει τους χρήστες και τους διαφημιστές ότι μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη ένα συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου που θα αποτελείτο από άτομα με «πολύ διαφορετικές απόψεις» και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επανατοποθετήσεις λογαριασμού πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Είπε επίσης ότι το Twitter δεν θα επαναφέρει κανέναν απαγορευμένο χρήστη μέχρι να υπάρξει μια «σαφή διαδικασία για να γίνει αυτό».

Αλλά αυτή την εβδομάδα, ο Μασκ επανέφερε την κωμική Κάθι Γκρίφιν, η οποία είχε αποκλειστεί επειδή άλλαξε το όνομα του προφίλ της σε “Έλον Μασκ”, το οποίο παραβίασε τον νέο του κανόνα κατά της πλαστοπροσωπίας χωρίς να υποδείξει ότι ήταν λογαριασμός παρωδίας. Δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ή το συμβούλιο συντονισμού.

Η μη εμφάνιση του Τραμπ θα μπορούσε να μειώσει τις ανησυχίες μεταξύ των μεγάλων διαφημιστών, οι οποίοι ήδη ταράζονται από τη δραστική αναμόρφωση του Twitter από τον Μασκ.

Μείωσε στο μισό το εργατικό δυναμικό και περιόρισε σοβαρά την ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας, η οποία είναι υπεύθυνη για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης και επιβλαβούς περιεχομένου.

Αυτές οι ενέργειες και το tweet του Μασκ ώθησαν τις μεγάλες εταιρείες να σταματήσουν τη διαφήμιση στον ιστότοπο καθώς παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα χειρίζεται τη ρητορική μίσους.

Το Σάββατο, το Bloomberg ανέφερε ότι το Twitter θα μπορούσε να απολύσει περισσότερους υπαλλήλους στα τμήματα πωλήσεων και συνεργασιών του, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, λίγες μέρες μετά τη μαζική παραίτηση μηχανικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments