Διεθνή

Τουρκία – Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος»: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε Συρία και Βόρειο Ιράκ

Τουρκία – Επιχείρηση «Γαμψό ξίφος»: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε Συρία και Βόρειο Ιράκ

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Οι SDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα απαντήσουν σε αντίποινα για τα χτυπήματα

Σε διπλό μέτωπο συνεχίζεται η αεροπορική επιχείρηση της Τουρκίας «Γαμψό ξίφος».

Οι επιθέσεις γίνονται σε Βόρειο Ιράκ και Συρία με στόχο τους Κούργους και την Άγκυρα να ανακοινώνει ότι 89 στόχοι έχουν πληγεί και ότι υπάρχει επιτυχία των επιχειρήσεων.

Το πυροβολικό στα σύνορα έχει ουσιαστικά στηρίξει τις αεροπορικές δυνάμεις. Πρόκειται για 50 F-16, τα οποία επιχείρησαν χτες και περίπου 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έπληξαν στόχους, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και το Κομπάνι, το οποίο κατά την Άγκυρα, αποτελεί την εστία των τρομοκρατικών επιχειρήσεων, όπως αυτή που σημειώθηκε στην Ιστικλάλ την περασμένη Κυριακή.

Από το 2016 που ουσιαστικά έχει αναπτυχθεί στις περιοχές αυτές έχει κάνει τρεις επιχειρήσεις με στόχους τους Κούρδους της βόρειας Συρίας και του Ιράκ. Είναι δηλαδή μια διαρκής επιχείρηση την οποία επαναφέρει κατά διαστήματα η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, οι 89 στόχοι που καταστράφηκαν περιελάμβαναν καταφύγια, σήραγγες και αποθήκες πυρομαχικών, προσθέτοντας ότι «πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», συμπεριλαμβανομένων των «λεγόμενων διευθυντών της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Εκπρόσωπος των SDF είπε ότι τα τουρκικά πλήγματα κατέστρεψαν υποδομές, συμπεριλαμβανομένων σιλό σιτηρών, ένα σταθμό παραγωγής ενέργειας και ένα νοσοκομείο. Έντεκα άμαχοι, ένας μαχητής των SDF και δύο φρουροί σκοτώθηκαν, είπε ο Farhad Shami, επικεφαλής του κέντρου μέσων ενημέρωσης των SDF στο Twitter.

Οι SDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα απαντήσουν σε αντίποινα για τα χτυπήματα. «Αυτές οι επιθέσεις από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής δεν θα περάσουν χωρίς απάντηση», ανέφεραν.

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν την Κυριακή στην Ντόχα για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Όμως στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε με τους διάφορους καλεσμένους, οι οποίοι πήραν μέρος στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έκανε μια πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου. Αυτό σχολιάστηκε πολύ, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε πει ότι πλέον διακόπτονται εντελώς οι σχέσεις με την Άγκυρα λόγω των πολιτικών που ακολουθεί η Τουρκία στο θέμα της Λιβύης. Εχθές φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν και όπως αναφέρουν και τα Μέσα Ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, υπάρχουν προσπάθειες για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Αίγυπτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments