Διεθνή

Προλεγόμενα στην πρόταση συνεργασίας με τους Τούρκους

Προλεγόμενα στην πρόταση συνεργασίας με τους Τούρκους

Πηγή Φωτογραφίας: sabah

 Η Τουρκία βρίσκεται, δυστυχώς, σε διεθνή απομόνωση και δεν παύει να  στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή νηφάλιου διαλόγου

Από το πρωί έως τώρα μιας σειρά από χώρες προβαίνουν σε καταδίκες σαφείς και απερίφραστες της Τουρκίας για τα αλλεπάλληλα δολοφονικά και εν ψυχρώ προσχεδιασμένα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο έχει εκλέξει ο τουρκικός λαός διά της ψήφου του.

Η Τουρκία βρίσκεται, δυστυχώς, σε διεθνή απομόνωση και δεν παύει να  στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή νηφάλιου διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες, με πλήρη σεβασμό προς τους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  δεν κουράζονται να καλούν τον πολιτικά έξαλλο Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία και προστασία του άμαχου πληθυσμού, που βλέπει τον ουρανό να βρέχει βόμβες.

Ακόμη και η Ρωσική Ομοσπονδία, η σταθερή σύμμαχος της Τουρκίας, δηλώνει, διά του εκπροσώπου Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι ήρθε επιτέλους τα πλήρωμα του χρόνου για τους Τούρκους να επιδείξουν τη στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση, να αποδείξουν ότι διαθέτουν  ακόμη ορισμένα ψήγματα μέτρου. Η Τουρκία καλείται να απέχει από την υπερβολική χρήση βίας, με συνεπαγόμενο ολέθριο αποτέλεσμα το θέαμα αποκεφαλισμένων γυναικών και τσακισμένων από τα τουρκικά βλήματα παιδιών.

Την ίδια στιγμή που η θηριωδία εκτυλίσσεται, διατυπώθηκε η πρόταση για συνεργασία ανάμεσα στους Τούρκους και τους Έλληνες. Και συνεργασία σημαίνει ότι στην πράξη καλό θα ήταν να εργαστούμε από κοινού με τον εκλεγμένο από τους Τούρκους Ερντογάν.

Η πρόταση είναι, πράγματι, ενδιαφέρουσα και σίγουρα προωθημένη. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο προωθημένη όταν η συνεργασία τίθεται ως προαπαιτούμενο της ευημερία και της ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κι ακόμη, η συνεργασία ανάμεσα σε εμάς και τους Τούρκους πρέπει να αφορά ορισμένους τομείς, καθορισμένα πεδία. Στο σημείο αυτό, η πρωτότυπη πρόταση περί συνεργασία παραμένει μάλλον ασαφής. Αναφέρονται σε προηγούμενη παράγραφο της πρότασης το «παγκόσμιο εμπόριο» και η «προοπτική ενεργειακών πόρων».

Θα ήταν, ωστόσο, αυθαίρετο να συνάγουμε ερμηνευτικά από αυτές τις αναφορές τα πεδία, στα οποία καλούμαστε να συνεργαστούμε με την τουρκική πλευρά. Αναμένεται ο προσδιορισμός των κοινών πεδίων συνεργασίας με τον εξ Ανατολών γείτονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments