Διεθνή

Συγκλονίζει τη Γαλλία νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 14χρονης μαθήτριας

Συγκλονίζει τη Γαλλία νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 14χρονης μαθήτριας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή έναν 31χρονο άνδρα ύποπτο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 14χρονης Βανέσα, αφού την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του, καθώς έφευγε από το σχολείο της

Η Γαλλία σοκαρίστηκε από τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού στα νότια της χώρας, λίγες εβδομάδες μετά τη βάναυση δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού στο Παρίσι.

Η αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή έναν 31χρονο άνδρα ύποπτο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 14χρονης Βανέσα, αφού την ανάγκασε να μπει στο αυτοκίνητό του, καθώς έφευγε από το σχολείο της. Άφησε το πτώμα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και αναγνωρίστηκε γρήγορα μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας, δήλωσαν οι αρχές.

Ο εισαγγελέας στο Agen, στη νότια Γαλλία, είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι όταν η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον άνδρα στο διαμέρισμά του στη νότια πόλη Marmande, είπε: «Ξέρω γιατί είσαι εδώ» και ομολόγησε.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ημερών με αναστολή για σεξουαλική επίθεση εναντίον άλλου ανηλίκου το 2006, όταν ο ύποπτος ήταν μόλις 15 ετών.

Η δολοφονία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η Γαλλία συγκλονίστηκε από τη βάναυση δολοφονία της 12χρονης Λόλα, το κακοποιημένο σώμα της οποίας βρέθηκε σε μια βαλίτσα έξω από το σπίτι της στο Παρίσι.

Ο κύριος ύποπτος για την υπόθεση αυτή, μια 24χρονη, έχει κατηγορηθεί για φόνο, βιασμό και πράξεις βασανιστηρίων.

Η δολοφονία της Λόλα έγινε πηγή πολιτικής έντασης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκμεταλλεύονται το προφίλ του υπόπτου – παράνομου μετανάστη – για να ζητήσουν σκληρότερες μεταναστευτικές πολιτικές.

Και στις δύο περιπτώσεις, η ακροδεξιά αντιπολίτευση επέκρινε τις δικαστικές και πολιτικές αρχές ότι είναι ήπιες για το έγκλημα και δεν κάνουν αρκετά για να κρατήσουν επικίνδυνα άτομα μακριά από τους δρόμους.

Ο Dante Rinaudo, δήμαρχος του Tonneins, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι γονείς του κοριτσιού, που είναι κολομβιανής καταγωγής, θέλουν να θάψουν την κόρη τους στη Γρενάδα της Ισπανίας, όπου η οικογένεια είχε ζήσει αρκετά χρόνια πριν μετακομίσει στη Γαλλία.

Είπε ότι ξεκίνησε έναν διαδικτυακό έρανο για να στηρίξει την οικογένεια και θα οργανώσει μια πορεία για το θύμα την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments