Διεθνή

Kremlin Group: Χάκαρε το Ευρωκοινοβούλιο μετά τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως «τρομοκράτη»

Kremlin Group: Χάκαρε το Ευρωκοινοβούλιο μετά τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως «τρομοκράτη»

Πηγή Φωτογραφίας: WCCFTECH

Η κίνηση να χαρακτηριστεί η Ρωσία κράτος "τρομοκράτης" είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει νομικό πλαίσιο για να την υποστηρίξει

Μια ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου, η Kremlin Group, ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγο αφότου η Ρωσία χαρακτηρίστηκε ως χώρα “τρομοκράτης”.

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται μια περίπλοκη κυβερνοεπίθεση. Μια ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου ανέλαβε την ευθύνη”, ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα σε tweet.

“Οι εμπειρογνώμονές μας στον τομέα της πληροφορικής αντεπιτίθενται και προστατεύουν τα συστήματά μας. Αυτό, αφού ανακηρύξαμε τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Η απάντησή μου: SlavaUkraini (δόξα στην Ουκρανία)”, είπε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν να ανακηρύξουν τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι τα στρατιωτικά πλήγματα της Μόσχας σε μη στρατιωτικούς στόχους όπως η ενεργειακή υποδομή, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα καταφύγια παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Η κίνηση είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει νομικό πλαίσιο για να την υποστηρίξει. Την ίδια στιγμή, το μπλοκ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

“Η διαθεσιμότητα του ιστότοπου @Europarl_EN επηρεάζεται επί του παρόντος από το εξωτερικό λόγω των υψηλών επιπέδων κίνησης στο εξωτερικό δίκτυο. Αυτή η κίνηση σχετίζεται με μια επίθεση DDOS (Distributed Denial of Service)”, ανέφερε σε tweet ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Jaume Duch.

Οι επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) λειτουργούν κατευθύνοντας μεγάλους όγκους διαδικτυακής κίνησης προς στοχευμένους διακομιστές σε μια σχετικά απλή προσπάθεια από τους λεγόμενους «χακτιβιστές» να τους αποσυνδέσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments