Αθλητισμός

Ο Ντε Μπρόινε βγήκε MVP στο χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του

Ο Ντε Μπρόινε βγήκε MVP στο χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του

Πηγή Φωτογραφίας: top10.gr

Το Βέλγιο νίκησε πολύ δύσκολα με 1-0 τον Καναδά στην πρεμιέρα του στο Μουντιάλ, σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί.

Το Βέλγιο νίκησε πολύ δύσκολα με 1-0 τον Καναδά στην πρεμιέρα του στο Μουντιάλ, σε ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί. Χρυσός σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Μίτσι Μπατσουαγί στο πρώτο ημίχρονο, με το Βέλγιο να πραγματοποιεί μια κάτω του μετρίου εμφάνιση…

Παράλληλα, ο παίκτης-κλειδί του Βελγίου, Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν ήταν και εκείνος στην καλύτερη βραδιά του, παρόλα αυτά οι διοργανωτές αποφάσισαν να τον αναδείξουν σε MVP του ματς, σε μια η αλήθεια είναι ακατανόητη απόφαση.

Ο λόγος είναι ότι ο Βέλγος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι αν και έπαιξε όλο το ματς πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στην εθνική ομάδα, με τα στατιστικά να μιλούν από μόνα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο – διάστημα στο οποίο ο Καναδάς έπρεπε να προηγείται με βάση τα XGoals – ο Ντε Μπρόινε ολοκλήρωσε μόλις 6 από τις 10 πάσες που επιχείρησε (!), ενώ είχε μόνο 15 επαφές με την μπάλα και αρκετές λάθος επιλογές.

Ακόμη και το γεγονός ότι βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μοιάζει αρκετό για να επιλεγεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του ματς, ειδικά από τη στιγμή που ο Τιμπό Κουρτουά έχει αποκρούσει πέναλτι και έχει κρατήσει το μηδέν σε ένα ματς, όπου ο Καναδάς έχει πάνω από 20 τελικές, αλλά και που ο Μπατσουαγί έχει λύσει τον «γόρδιο δεσμό» σκοράροντας και δίνοντας ένα κομβικό τρίποντο στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο Ντε Μπρόινε εξέφρασε μετά τον αγώνα την έκπληξή του, δηλώνοντας πως «δεν νομίζω πως έκανα καλό ματς.δεν ξέρω γιατί πήρα το βραβείο, ίσως λόγω του ονόματός μου»!

Πηγή: top10.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments