Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία μπορεί να «τερματίσει τα δεινά» της ικανοποιώντας τις ρωσικές απαιτήσεις

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία μπορεί να «τερματίσει τα δεινά» της ικανοποιώντας τις ρωσικές απαιτήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα επαναλαμβανόμενα πυραυλικά χτυπήματα κατά των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους να μείνουν χωρίς φως, νερό ή θέρμανση

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε την Πέμπτη ότι οι επιθέσεις του στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας στόχευαν αμάχους, αλλά είπε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να «τερματίσει τα δεινά» του πληθυσμού του ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ρωσίας για επίλυση της σύγκρουσης.

Τα επαναλαμβανόμενα πυραυλικά χτυπήματα κατά των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους να μείνουν χωρίς φως, νερό ή θέρμανση για ώρες ή μέρες κάθε φορά, καθώς οι εξωτερικές θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν υπήρξαν χτυπήματα σε «κοινωνικούς» στόχους και δεν υπάρχουν – δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό».

«Όσον αφορά στους στόχους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το στρατιωτικό δυναμικό, κατά συνέπεια υπόκεινται σε χτυπήματα», είπε.

Ο Πεσκόφ ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να συμβιβαστεί η ταλαιπωρία του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας με τις θέσεις του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει πει ότι δεν επιθυμεί να καταστρέψει την Ουκρανία ή τον λαό της.

«Η ηγεσία της Ουκρανίας έχει κάθε ευκαιρία να επαναφέρει την κατάσταση στην κανονικότητα, έχει κάθε ευκαιρία να επιλύσει την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ρωσικής πλευράς και, κατά συνέπεια, να τερματίσει κάθε πιθανό πόνο στον πληθυσμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments