Διεθνή

Ουκρανία: Συζητήσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Μόσχας και Κίεβου

Ουκρανία: Συζητήσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Μόσχας και Κίεβου
Εκπρόσωποι από τη Ρωσία και την Ουκρανία συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκπρόσωποι από τη Ρωσία και την Ουκρανία συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συζητήσουν την πιθανότητα ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου που θα συνδέεται με επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας, οι οποίες κατευθύνονται στην Ασία και την Αφρική, μέσω ουκρανικού αγωγού, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν για την συνάντηση.

Οι πηγές αυτές σημείωσαν ότι οι συνομιλίες έγιναν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δεν συμπεριλάμβαναν τον ΟΗΕ παρά τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στην διαπραγμάτευση της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τρία ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Η αμμωνία χρησιμοποιείται στην παρασκευή λιπάσματος.

Ωστόσο οι συνομιλίες αποσκοπούν στην απομάκρυνση των εμποδίων που εξακολουθούν να εγείρονται στην πρωτοβουλία που παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην άμβλυνση των παγκοσμίων ελλείψεων σε τρόφιμα ξεμπλοκάροντας τις ουκρανικές και ρωσικές εξαγωγές, πρόσθεσαν οι τρεις πηγές. Αυτές ζήτησαν να μην κατονομαστούν προκειμένου να μπορούν να συζητούν ελεύθερα ευαίσθητα ζητήματα.

Οι Ρώσοι και Ουκρανοί εκπρόσωποι ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 17 Νοεμβρίου, όπου συζήτησαν να επιτραπεί στη Ρωσία να επαναλάβει τις εξαγωγές αμμωνίας σε αντάλλαγμα για ανταλλαγή αιχμαλώτων με την οποία θα απελευθερωθεί μεγάλος αριθμός Ουκρανών και Ρώσων κρατουμένων, σύμφωνα με τις πηγές. Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να διαπιστώσει ποια πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments