Ελλάδα

Υδρογονάνθρακες: Νέα NAVTEX νότια της Κρήτης μετά από αίτημα της ExxonMobil

Υδρογονάνθρακες: Νέα NAVTEX νότια της Κρήτης μετά από αίτημα της ExxonMobil

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

H νέα NAVTEX, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Tην επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης που διεξάγει η ExxοnMobil, νοτιότερα του ορίου που προσδιόριζε η NAVTEX της 7ης Νοεμβρίου θα προβλέπει νέα NAVTEX, η οποία -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να έρθει ταχύτερα η στιγμή της ερευνητικής γεώτρησης που θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Οικονόμου επιβεβαιώνει τη νέα NAVTEX

«Κάνουμε ό,τι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγάλουμε να παράξει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας και σε ότι αφορά στο ενεργειακό αποτύπωμα όσο και για την οικονομία μας γενικότερα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες από την ExxοnMobil, στην περιοχή της Κρήτης.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες. «Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments