Διεθνή

Ρωσία – Ουκρανία: Αντάλλαξαν από 50 αιχμάλωτους πολέμου

Ρωσία – Ουκρανία: Αντάλλαξαν από 50 αιχμάλωτους πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει μέχρι στιγμής περισσότερους από 1.000 αιχμαλώτους πολέμου από την έναρξη της σύγκρουσης

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν την τελευταία από μια σειρά ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου την Πέμπτη, με τις δύο πλευρές να παραδίδουν 50 άτομα, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Κίεβο και τη Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία απελευθέρωσε 50 Ρώσους στρατιώτες που είχαν συλληφθεί.

Ο Aντέγι Γέρμακ, επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης, δήλωσε στο Telegram ότι η Ουκρανία δέχθηκε 48 στρατιώτες και δύο αξιωματικούς, ανάμεσά τους πεζοναύτες, συνοριοφύλακες και μέλη της εδαφικής άμυνας.

«Καταφέραμε να φέρουμε πίσω 19 υπερασπιστές της Μαριούπολης… καθώς και 15 αιχμαλώτους (πολέμου) από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και επτά από το νησί Ζμιίνι», είπε ο Γερμάκ.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα επικεφαλής του τμήματος της περιοχής του Ντόνετσκ της Ουκρανίας που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, δήλωσε νωρίτερα ότι πραγματοποιείται ανταλλαγή κρατουμένων με το Κίεβο, στην οποία συμμετέχουν 50 κρατούμενοι σε κάθε πλευρά.

Το Κίεβο και η Μόσχα έχουν ανταλλάξει μέχρι στιγμής περισσότερους από 1.000 αιχμαλώτους πολέμου από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments