Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου αλλά και προσώπων του συγγενικού του περιβάλλοντος αποφάσισε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων

Το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου αλλά και προσώπων του συγγενικού του περιβάλλοντος αποφάσισε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο επικεφαλής της Αρχής, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο του πατέρα Αντβνίου, όσο και για της πρεσβυτέρας, όπως και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.

Όπως έγινε δεκτό η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έγινε, προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.), ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Την ίδια ώρα, οι εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού παραμένουν ενεργοί καθώς, όπως σημείωνε αρμόδια πηγή, τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Ωστόσο η έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση με τα οικονομικά της δομής να βρίσκονται στο επίκεντρο της καθώς έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τόσο οι χορηγίες όσο και τα έσοδα από άλλες πηγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments