Διεθνή

Κρεμλίνο: Παράνομα τα σχέδια της ΕΕ για το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου

Κρεμλίνο: Παράνομα τα σχέδια της ΕΕ για το δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο αμάχους ή ότι έχει διαπράξει άλλα εγκλήματα πολέμου και έχει κατηγορήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων της Γενεύης

Το Κρεμλίνο καταδίκασε την Πέμπτη τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διεξαγωγή δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οποιοδήποτε σώμα θα ήταν παράνομο και απαράδεκτο για τη Μόσχα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η ΕΕ θα προσπαθήσει να συστήσει ένα εξειδικευμένο δικαστήριο, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, για να ερευνήσει και να διώξει πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

«Όσον αφορά στις προσπάθειες ίδρυσης κάποιου είδους δικαστηρίου: δεν θα έχουν καμία νομιμότητα, δεν θα γίνουν αποδεκτές από εμάς και θα τις καταδικάσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Η Δύση και η Ουκρανία έχουν ισχυριστεί πολλές κατηγορίες για ρωσικά εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του εννιάμηνου πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μπούκα, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν για ένα μήνα μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και αποχώρησαν στα τέλη Μαρτίου μετά από μια αποτυχημένη επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το Κίεβο πιέζει για τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου για τη δίωξη των Ρώσων στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών που θεωρεί υπεύθυνους για τον πόλεμο.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο αμάχους ή ότι έχει διαπράξει άλλα εγκλήματα πολέμου και έχει κατηγορήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων της Γενεύης κατά τη διεξαγωγή αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments