Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Λήγει η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει τις δομές

Κιβωτός του Κόσμου: Λήγει η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο να εγκαταλείψει τις δομές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τόσο για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, ξυλοδαρμών και εκμετάλλευσης ανηλίκων από την «Κιβωτό του Κόσμου» όσο και για την οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ από την προηγούμενη διοίκηση. Με εισαγγελική εντολή, η οποία έγινε γνωστή χθες (1/12), ο πατέρας Αντώνιος και το στενό του περιβάλλον απομακρύνονται εντελώς από τις δομές της οργάνωσης, καθώς τους απαγορεύτηκε να πλησιάζουν τους χώρους της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η εισαγγελική εντολή για απαγόρευση προσέγγισης στις δομές στηρίζεται σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ισχύ 90 ημερών, ωστόσο μπορεί να επικυρωθεί με νέα δικαστική απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση ούτε στο χώρο όπου διέμενε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης στον Κολωνό.

Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο

Η κίνηση αυτή έγινε για να διασφαλιστούν τα παιδιά που παραμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» ενώ οι εισαγγελείς ανηλίκων προχωρούν την έρευνά τους προς κάθε κατεύθυνση. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι εισαγγελείς ανηλίκων έλαβαν συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο, ο οποίος ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» της υπόθεσης.

Ο νεαρός έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα μελών της ΜΚΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον περασμένο Αύγουστο μίλησε τηλεφωνικά με μια κυρία που είναι στο Βόλο, που του είπε ότι το στέλεχος της Κιβωτού κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί που τώρα είναι στην Α’ Γυμνασίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments