Ελλάδα

Σουβλάκι τέλος: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σουβλατζίδικα, ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον λόγω υψηλής τιμής

Σουβλάκι τέλος: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σουβλατζίδικα, ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον λόγω υψηλής τιμής
Το τεράστιο κύμα αυξήσεων στην αγορά φαίνεται πως έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στο φημισμένο ελληνικό σουβλάκι

Το τεράστιο κύμα αυξήσεων στην αγορά φαίνεται πως έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στο φημισμένο ελληνικό σουβλάκι, που η τιμή του σε ορισμένα μαγαζιά αγγίζει τα 4,30 ευρώ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην το προτιμούν πια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega πολλά σουβλατζίδικα σε παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπετε κάθε μέρα τι γίνεται», λένε επιχειρηματίες στην κάμερα του Mega.

Σουβλάκι: Σε τι τιμές κυμαίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας

Ενδεικτικά το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές. «Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον», λένε οι καταναλωτές.

Πηγή: enimerotiko.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments