Πολιτική

Η καριέρα Λαλιώτη: Η διαδρομή Μητσοτάκη

Η καριέρα Λαλιώτη: Η διαδρομή Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο εβδομηντάχρονος Λαλιώτης παρεμβαίνει σήμερα για την παρουσίαση ενός βιβλίου με τον τίτλο «Μια καριέρα: Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο εβδομηντάχρονος Λαλιώτης παρεμβαίνει σήμερα για την παρουσίαση ενός βιβλίου με τον τίτλο «Μια καριέρα: Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι γνωστός για τα κοσμοθεωρητικά και σπαραξικάρδια υπαρκτικά αδιέξοδα που βιώνει μες στη μέγγενη του διαλεκτικού και ιστορικού υλισμού. Ο τίτλος του βιβλίου προϊδεάζει για το περιεχόμενο του πονήματος: Ο καριερίστας πρόεδρος της ΝΔ που μετέρχεται κάθε μέσον για να ανέλθει επιδέξια τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην εξουσία.

Ο συνταξιοδοτηθείς (από ποιο ταμείο, άραγε;) πολιτικός φτύνει πάνω στη ζωή του για μια ακόμη φορά. Το μαμόθρευτο του Ανδρέα Παπανδρέου, με τη φωνή ευνούχου, ακολουθεί κατά πόδας την πολιτική πορεία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο άνθρωπος, που βρίσκεται στα είκοσί του, στο κορυφαίο όργανο του Κινήματος, ξέρει πολύ καλά ότι δεν διαθέτει ούτε τον πολιτικό λόγο, ούτε το πολιτικό ανάστημα να διεκδικήσει ποτέ την αρχηγία του κόμματος. Ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς και ο Κώστας Σημίτης έχουν καταθέσει προτάσεις διακυβέρνησης για τη χώρα και τη θέση της στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο πονηρός Αρκάς αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πολλές εναλλακτικές, για να μπορέσει να καταγραφεί στο εσωκομματικό πεδίο, όπου τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι η συνήθεια, ο κατεξοχήν όρος του πολιτικού παιχνιδιού μα και της προσωπικής επιβίωσης. Κτίζει μια καριέρα αμιγώς πολιτική, με το πτυχίο και το λειτούργημα της οδοντιατρικής να περιπίπτουν σε οριστική αναστολή. Το δεύτερο θέλει κόπο, το πρώτο θέλει τρόπο. Αυτόν λανσάρει και ο Κώστας Λαλιώτης, που, ξεπατικώνοντας τον Βέμπερ, κάνει την πολιτική επάγγελμα, υποδυόμενος άλλοτε τον «πολιτικό εγκέφαλο» του ΠΑΣΟΚ των 80s, που «συνομιλεί με τον Πρόεδρο».

Η καριέρα Λαλιώτη φτάνει στο απόγειό της με την υπουργοποίησή του ιδίως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επί πρωθυπουργίας Σημίτη. Όλα βαίνουν βάσει του επαγγελματικού σχεδίου του τιποτολόγου πολιτικού μέχρι την παύση του από τον πολιτικό προϊστάμενό του το 2003. Η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη είναι κοντά, αναφέρουν οι πληροφορίες, και καρατομείται εν μία νυκτί από τον «Κινέζο». Η μεταξύ τους αντιπάθεια είναι αβυσσαλέα. Οι ιδιοσυγκρασίες τους δεν ταιριάζουν άλλωστε μεταξύ τους.

Απόψε, αναμένεται να κάνει αυτό που γνωρίζει να κάνει. Να χύσει τη χωλή με τους κουβάδες εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού. Δεν θα προσκομίσει απολύτως κανένα στοιχείο. Η αερολογία του θα «αποκοιμίσει» το κοινό, θα αφήσει έμμεσες αναφορές, θα κάνει κάποια φωτεινά διαλείμματα αντιδεξιάς ρητορικής, θα υπαινιχθεί πολλά – ήταν ποτέ ικανός και για τίποτε ανώτερο, με μια έννοια πέραν των θηλυπρεπούς υφής υπαινιγμών; – και βέβαια, θα βάλλει εναντίον του Πρωθυπουργού, τώρα που βρισκόμαστε  για τα καλά στον τελευταίο χρόνο των εκλογών.

Έχει αναλογιστεί ποιον προτίθεται να αμφισβητήσει; Δεν μιλάμε για έναν σαλταδόρο του πολιτικού παιχνιδιού, ούτε για κάποιον έκπτωτο μυστικοσύμβουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετρά τρία πτυχία στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, κάμποσα χρόνια επαγγελματικής διαδρομής στον ιδιωτικό τομέα και τέσσερα χρόνια πρωθυπουργίας εν μέσω πολέμου, πανδημίας, εξωγενών κρίσεων.

Θα παρίσταται στη μάζωξη των περιφερομένων – διαβάζουμε – και ο κ. Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, από τον χώρο απ’ όπου έκανε «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων μέχρι πρότινος ο καριερίστας Κώστας Λαλιώτης, πριν τα διπλώσει για πολλοστή φορά στην πολιτική του διαδρομή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments