Διεθνή

Μακρόν – Σάντσεθ: Νέο ραντεβού για τις 19 Ιανουαρίου

Μακρόν – Σάντσεθ: Νέο ραντεβού για τις 19 Ιανουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Αρκετές πηγές στο Παρίσι και τη Μαδρίτη ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες εργάζονται για τη σύνταξη μιας νέας γαλλο-ισπανικής συνθήκης φιλίας και συνεργασίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες θα συναντηθούν ξανά στην Ισπανία στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Μακρόν σε tweet την Παρασκευή μετά τη σύνοδο κορυφής των εννέα μεσογειακών χωρών στην ισπανική πόλη Αλικάντε.

Η ανακοίνωση της συνάντησής τους αποτελεί ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεών τους μετά από αρκετούς μήνες εντάσεων σχετικά με το έργο του αγωγού φυσικού αερίου MidCat στα Πυρηναία, στο οποίο ο Μακρόν ήταν αντίθετος.

Αντί του αγωγού φυσικού αερίου MidCat, οι δύο χώρες – με την Πορτογαλία – ανακοίνωσαν την Παρασκευή την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού υδρογόνου μεταξύ Βαρκελώνης και Μασσαλίας.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, αγαπητέ Πέδρο. Και δεδομένου ότι οι χώρες μας έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν και οι λαοί μας έχουν τόσα κοινά, θα συναντηθούμε ξανά στις 19 Ιανουαρίου στην Ισπανία για να προχωρήσουμε μαζί”, είπε ο Μακρόν.

Αρκετές πηγές στο Παρίσι και τη Μαδρίτη ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες εργάζονται για τη σύνταξη μιας νέας γαλλο-ισπανικής συνθήκης φιλίας και συνεργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments