Διεθνή

Πούτιν: Ακυρώνει την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου

Πούτιν: Ακυρώνει την παραδοσιακή ετήσια συνέντευξη Τύπου

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Η εκδήλωση αποτελεί βασικό στοιχείο του ημερολογίου του Πούτιν, δίνοντάς του την ευκαιρία να επιδείξει τις γνώσεις του και την αντοχή του, καθώς κάθεται μόνος σε μια σκηνή σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο για μια συνάντηση με δημοσιογράφους διάρκειας πάνω από 4 ώρες

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πραγματοποιήσει την παραδοσιακή του τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου για το τέλος του έτους αυτό το μήνα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα, 10 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εκδήλωση αποτελεί βασικό στοιχείο του ημερολογίου του Πούτιν, δίνοντάς του την ευκαιρία να επιδείξει τις γνώσεις του σε θέματα και την αντοχή του, καθώς κάθεται μόνος σε μια σκηνή σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο για μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων με δημοσιογράφους που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τέσσερις ώρες .

Όμως ο πόλεμος, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, δεν πήγε καλά για τον Πούτιν. Οι δυνάμεις του ηττήθηκαν νωρίς στην ουκρανική πρωτεύουσα και υπέστησαν μεγάλες αποτυχίες στο πεδίο της μάχης στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν είχε οριστεί ημερομηνία για τη φετινή «μεγάλη συνέντευξη Τύπου» και απάντησε: «Όχι, δεν θα υπάρξει πριν από το νέο έτος».

Είπε ότι ο Πούτιν θα βρει άλλους τρόπους επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι είχε κάνει και άλλες συνεντεύξεις Τύπου, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών του στο εξωτερικό. Την περασμένη Παρασκευή, ο Πούτιν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωτεύουσα του Κιργιζιστάν, Μπισκέκ.

Το περσινό γεγονός έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου, σχεδόν δύο μήνες πριν από την έναρξη της εισβολής, καθώς το Κρεμλίνο αρνιόταν τις κατηγορίες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ ότι δεκάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα που συγκεντρώνονταν κοντά στα σύνορα προμήνυαν εισβολή.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να πει ότι η Ρωσία ήθελε να αποφύγει τη σύγκρουση με την Ουκρανία και τη Δύση, αλλά χρειαζόταν μια «άμεση» απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στις απαιτήσεις της για εγγυήσεις ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments