Πολιτική

Εύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγουτης διέταξε το πρωί της Δευτέρας

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγουτης διέταξε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Κατά πληροφορίες η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεςίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Ο δημοσιογράφος που ξεσκέπασε το σκάνδαλο αποκαλύπτει: «Δεν είναι παρά μόνο η αρχή»

Νέες αποκαλύψεις για το λεγόμενο Qatar Gate υπόσχεται ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.Ο Λουί Κολάρ με εμπειρία από το 2018 στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της Le Soir ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που «έτρεχε» και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών».

Συμπληρώνει δε πως «οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μία μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό, αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments