Διεθνή

Handelsblatt: Ο Ερντογάν απειλεί την Αθήνα με επίθεση με ρουκέτες

Handelsblatt: Ο Ερντογάν απειλεί την Αθήνα με επίθεση με ρουκέτες

Πηγή Φωτογραφίας: Flash.gr

Ο τουρκικός πύραυλος Tayfun θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε έμμεσα με πυραυλική επίθεση στη διαμάχη για τα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο εάν η Ελλάδα «δεν ηρεμήσει». Η Ελλάδα είναι νευρική γιατί ο πύραυλος «Tayfun» που ανέπτυξε η Τουρκία θα μπορούσε επίσης να πλήξει την Αθήνα, είπε ο Ερντογάν το βράδυ της Κυριακής σε συνάντηση με νέους στη Σαμψούντα, στη βόρεια Τουρκία. «Φυσικά, αυτή η παραγωγή προκαλεί νευρικότητα στους Έλληνες. Αναφέρεις τον Tayfun και ο Έλληνας νευριάζει».

Οι Έλληνες είπαν ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να χτυπήσει την Αθήνα. «Ναι, φυσικά και θα το κάνει», πρόσθεσε. Αν η Ελλάδα δεν επαναπαυθεί στα νησιά, «αν προσπαθήσεις να πάρεις κάτι από (μας) εδώ κι εκεί, τότε φυσικά μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα σταθεί και θα κάνει κάτι». Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε πολλά κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά στην ανατολική Μεσόγειο και απαιτεί την αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατευμάτων από αυτά τα νησιά.

Εξαιρετικά τεταμένη αυτή τη στιγμή είναι η κατάσταση μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν είχε απειλήσει επανειλημμένα την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες με την πρόταση: «Μπορούσαμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Το βεληνεκές του βαλλιστικού πυραύλου «Tayfun» που αναπτύχθηκε από την κατασκευάστρια όπλων Roketsan εκτιμάται σε τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Ο πύραυλος δοκιμάστηκε με επιτυχία στη Μαύρη Θάλασσα τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments