Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή επιδόματος παιδιών

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή επιδόματος παιδιών
Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν έξτρα χρήματα, μέσα στις γιορτές, καθώς πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται να καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την ακρίβεια

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν έξτρα χρήματα, μέσα στις γιορτές, καθώς πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται να καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την ακρίβεια, που έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ υπολείπεται και η καταβολή της 6ης τακτικής δόσης της επιδότησης.

Ενώ κανονικά η πληρωμή της κάθε διμηνιαίας δόσης του επιδόματος γίνεται κανονικά την τελευταία εργάσιμη του μήνα, ωστόσο φέτος και οι δύο πληρωμές θα καταβληθούν σε μία, κοινή ημερομηνία και συγκεκριμένα την Τρίτη  20 Δεκεμβρίου 2022.

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Η προσαύξηση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments