Πολιτική

Η επιδότηση 10% και οι δυο λογικές της άρνησης

Η επιδότηση 10% και οι δυο λογικές της άρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει επιδότηση 10% για τις δαπάνες, που προορίζονται για τρόφιμα, και συγκεντρώνει τα πυρά δύο έτοιμων μηχανών παραγωγής πολιτικού λόγου.

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει επιδότηση 10% για τις δαπάνες, που προορίζονται για τρόφιμα, και συγκεντρώνει τα πυρά δύο έτοιμων μηχανών παραγωγής πολιτικού λόγου. Πρόκειται για «μηχανές παραγωγής λόγου», διότι η απάντηση είναι προκατασκευασμένη, η αντίδραση είναι έτοιμη να ξεχυθεί, χωρίς να σταθμιστούν τα μεγάλα γεγονότα που διαπερνούν τη χώρα και που, δυστυχώς, κινούνται σε πλανητική κλίμακα.

Αν έχει γίνει ορθά αντιληπτό, μέσα στον ωκεανό σχολίων και τον ορυμαγδό αφορισμών, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, το κράτος θα επιδοτεί κατά 10% τις αγορές των νοικοκυριών σε σούπερ μάρκετ.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύβει ότι είναι φιλελεύθερος και η φιλελεύθερη πολιτική ταυτότητά του οξύνει τα κριτικά πνεύματα και από την πλευρά του αριστερού ριζοσπαστισμού, αλλά και από την άποψη των συνεπών φιλελεύθερων φωνών, οι οποίες δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν για κρατικές παρεμβάσεις στην αγορά.

Αυτές οι προσεγγίσεις κατρακυλούν στην ελεεινολόγηση του πρωθυπουργού σαν «Κούλη» (είναι πιθανόν, όχι απαραίτητα κατακριτέο, να τον αποκαλούν έτσι τα πιο κοντινά του πρόσωπα), που δίνει «70 λεπτά τη μέρα επίδομα για φαΐ. Ούτε ο Τσαουσέσκου. Κι εν τω μεταξύ, τα σούπερ μάρκετ από απόψε στάνταρ έχουν ήδη ανεβάσει 10% τις τιμές και ο Μητσοτάκης ανοίγει μια ακόμα τεράστια μαύρη τρύπα στα ταμεία από τους φόρους μας για να χρηματοδοτήσει την αισχροκέρδεια».

Εκτός από τις ευφάνταστες κριτικές επιπέδου Καρτερού, εμφανίζονται και οι καθαροαίμες φιλελεύθερες κριτικές, ανάμεσα σε αυτές διακρίνονται και γνωστά πρόσωπα, με βάση τις οποίες «στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στηρίζουμε όλοι αναφανδόν τη νί τη δή. Είναι η μοναδική επιλογή για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία προς το σοσιαλιζμό και να μην επανέλθουν ξανά οι μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης της ΠΦΑ».

Λησμονείται το γεγονός ότι ζούμε σε ένα μεταδιπολικό κόσμο, ότι λίγο πιο βορειοανατολικά από εμάς μαίνεται ένας πόλεμος, που τον προκαλεί ο επεκτατισμός ενός εκβιαστή της ενέργειας και, άρα, του πληθωρισμού. 200 δισεκατομμύρια ευρώ επιστρατεύει η γερμανική κυβέρνηση για να αναχαιτίσει τις συνέπειές του σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις, με φαρδιά πλατιά των φιλελεύθερων «Ελεύθερων Δημοκρατών».΄

Παραβλέπεται, ακόμη, κάτι ευρύτερο, που ανθίσταται στους σοσιαλμηντιακούς και διαδικτυακούς χρόνους και στις πιέσεις τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα εξουσίας, που καλείται να εκφράσει διαφορετικά ρεύματα ιδεών και πολιτικές τάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος, αλλά είναι πρόεδρος ενός κόμματος εξουσίας και καλείται  να αξιοποιεί τα θεμιτά και νόμιμα εργαλεία που διαθέτει για να διατηρεί την εξουσία, έτσι ώστε η ΝΔ να είναι σε θέση να εφαρμόσει το κυβερνητικό της σχέδιο, με τις λιγότερες δυνατές εκπτώσεις, όσο βέβαια αυτό γίνεται κατανοητό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments