Διεθνή

Φυσικό αέριο: “Λευκός καπνός” στην ΕΕ για το πλαφόν στα 180 ευρώ ανά MwH

Φυσικό αέριο: “Λευκός καπνός” στην ΕΕ για το πλαφόν στα 180 ευρώ ανά MwH

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ένας εκπρόσωπος της Τσεχίας

Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ένας εκπρόσωπος της Τσεχίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία του μπλοκ για το τρέχον εξάμηνο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πλαφόν τίθεται στα 180 ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Πραγματοποιήθηκε και κλειστή σύσκεψη από Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Πολωνία 

Κλειστή σύσκεψη των τεσσάρων χωρών που πρωτοστατούν στην επιβολή ρεαλιστικού πλαφόν στις αγορές φυσικού αερίου από την ΕΕ διοργανώθηκε χθες το βράδυ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Πολωνίας και αντικείμενό της ήταν η στάση που θα κρατήσουν στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε η πεποίθηση όλων ότι ο μηχανισμός διόρθωσης τιμών θα λειτουργήσει ομαλά γιατί όλα τα κράτη μέλη θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι «4» συμφώνησαν επίσης ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν θα εμποδίσουν την εφαρμογή του μηχανισμού.

Έγινε ευρεία συζήτηση για τις ανησυχίες ορισμένων κρατών μελών σχετικά με τη διαδικασία αναστολής του μηχανισμού και αποφασίστηκε στη σημερινή Σύνοδο αυτές να συζητηθούν και το αποτέλεσμα της συζήτησης να ενσωματωθεί στην τελική, συμβιβαστική απόφαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments