Διεθνή

Γαλλία: Έχασε στα πέναλτι, νίκησε στο λογιστήριο

Γαλλία: Έχασε στα πέναλτι, νίκησε στο λογιστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η Εθνική Γαλλίας έχασε στον τελικό απέναντι στην Εθνική Αργεντινής, στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά μετρά οικονομικά κέρδη από τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που ολοκληρώθηκε χθες.

Η Εθνική Γαλλίας έχασε στον τελικό απέναντι στην Εθνική Αργεντινής, στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά μετρά οικονομικά κέρδη από τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που ολοκληρώθηκε χθες.

Με βάση δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου (Le Monde, Le Figaro, La Tribune), η Γαλλία «ζέστανε» την καρδιά του Γάλλου προέδρου με την αγωνιστικότητά της, με αποτέλεσμα ο Εμμανουέλ Μακρόν να τρέξει να συγχαρεί αλλά και να συμπαρασταθεί στους ποδοσφαιριστές με το εθνόσημο στο στήθος. Ταυτόχρονα, όμως, η Εθνική Γαλλίας «ζέστανε» και τα ταμεία της χώρας με ιδιαιτέρως σημαντικά ποσά.

Πιο αναλυτικά,  η γαλλική ομάδα αφήνει τον κόσμο των εμιράτων με 30 εκατομμύρια δολάρια, το 30% των οποίων θα πάει στους παίκτες. Παρά τα έξοδα που σχετίζονται με τη διαμονή και το κόστος των προσκλήσεων για τις οικογένειες των παικτών και του προσωπικού, η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έχει ένα μεγάλο οικονομικό όφελος από τη συμμετοχή στο Μουντιάλ.

Παρά την ήττα της στον τελικό από την Αργεντινή, η γαλλική ομάδα φεύγει από το εμιράτο με 30 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτή την κατανομή που προορίζεται για τον φιναλίστ, είναι απαραίτητο να προστεθεί μια αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων που προορίζεται να καλύψει τα έξοδα προετοιμασίας για το τουρνουά.

Με βάση τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των παικτών, το 30% της κατανομής των χρημάτων από την FIFA κατανέμεται εξίσου μεταξύ των παικτών και των τεσσάρων μελών του τεχνικού επιτελείου, δηλαδή κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ ανά άτομο, εξαιρουμένων των πληρωμών που σχετίζονται με δικαιώματα εικόνας.

Από την άποψη αυτή, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μπορεί βάσιμα να συγχαρεί τον εαυτό του για τον δεύτερο τελικό στον οποίο παίρνει μέρος η Εθνική Γαλλίας μέσα σε τέσσερα χρόνια. Από το προηγούμενο Μουντιάλ η Εθνική ποδοσφαίρου είχε επιστρέψει στη χώρα με 32,5 εκατομμύρια δολάρια στις αποσκευές της.

Επειδή όμως το Μουντιάλ είναι πριν από όλα ποδόσφαιρο, επισημαίνεται ακόμη ότι, με αφορμή αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, η FIFA ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανεξετάσει τη μορφή των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, του πρώτου που θα συγκεντρώσει 48 επιλογές, με πρώτη άμεση συνέπεια την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αγώνων σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments