Αθλητισμός

Έχει κοστίσει ακριβά στον Ολυμπιακό η έλλειψη λύσεων στην άμυνα, τα λάθη και η νοοτροπία

Έχει κοστίσει ακριβά στον Ολυμπιακό η έλλειψη λύσεων στην άμυνα, τα λάθη και η νοοτροπία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Όταν ο Ολυμπιακός προηγούταν 2-0 στο ημίχρονο σε οποιαδήποτε έδρα εντός των τειχών τα προηγούμενα χρόνια, ο αντίπαλος του αυτό που σκεφτόταν πρώτα ήταν πως θα περιορίσει την έκταση του σκορ.

Όταν ο Ολυμπιακός προηγούταν 2-0 στο ημίχρονο σε οποιαδήποτε έδρα εντός των τειχών τα προηγούμενα χρόνια, ο αντίπαλος του αυτό που σκεφτόταν πρώτα ήταν πως θα περιορίσει την έκταση του σκορ. Οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεπαν σε εκείνον που είχαν απέναντί τους να πιστέψει ότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Τούτη την περίοδο η πειραϊκή ομάδα με δική της ευθύνη το έχει απωλέσει αυτό. Και αυτό είναι το χειρότερο, ακόμη και από την ίδια την ισοπαλία στα Γιάννινα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Φορτούνη, που οργίασε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ζωσιμάδων πετυχαίνοντας δύο γκολ, είχε από τη μέση και μπροστά έξι παίκτες της ποιότητας και της αξίας των Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Μπιέλ, Φορτούνη και Αραμπί, είχε αβαντάζ δύο τερμάτων μπαίνοντας στο δεύτερο μισό και, παρόλα αυτά, επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίσουν, έχοντας επίσης ένα δοκάρι και απειλώντας στη φάση του Μπάλαν.

Η νοοτροπία και τα παιχνίδια που δεν τελειώνουν στο 45′

Πέρα και πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν στο 45′, αλλά στο 94′ και ενίοτε και αργότερα ανάλογα τις καθυστερήσεις στον αγώνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίστεψαν ότι, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα τέτοιο σκορ, όλα είχαν τελειώσει και το πλήρωσαν.

Η σοβαρότητα, η συγκέντρωση, το πάθος, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα του πρώτου μέρους, πήγαν περίπατο στο δεύτερο. Η χαλάρωση, το μπλαζέ ύφος, η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη κοστίζουν ακριβά και αυτό το έχει πληρώσει πολλές φορές ο Ολυμπιακός μέσα στην περίοδο. Όμως, το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα.

Μέσα σε δεκατέσσερα λεπτά, από το 63′ – 76′, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε γκολ με τον Παμλίδη, τέρμα και δοκάρι με τον Λιάσο, ενόσω οι ερυθρόλευκοι ήταν σε άλλο γήπεδο. Φαινόταν από μακριά ότι η πειραϊκή ομάδα θα είχε πρόβλημα έτσι όπως εμφανιζόταν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος.

Μόνο που υπήρξε αντίδραση ούτε μετά πρώτο τέρμα των Ηπειρωτών ούτε μετά το δεύτερο. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις μέχρι το τέλος του ματς. Η μόνη αντίδραση ήταν όλη κι όλη ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη που δεν ανησύχησε τον Σούλη.

Ατομική εικόνα που δεν αρμόζει στο μέγεθος του Ολυμπιακού

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος στα Γιάννινα δεν αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου και σε κάθε περίπτωση δεν είναι τέτοια για ομάδα που έχει ως στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ δεν υπήρξε και βοήθεια από τον πάγκο.

Ο Μίτσελ είδε από το πρώτο λεπτό του β’ μέρους (στο σουτ του Ριέντρα που έδιωξε ο Πασχαλάκης) ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά η κίνησή του από τον πάγκο ήρθε στο 71′. Μετά το δοκάρι του Λιάσου και το τέρμα του Παμλίδη και ενώ ο ΠΑΣ κυνηγούσε την ισοφάριση. Και επέλεξε τον Κασάμι αντί του Σαμασέκου, κι ας ήταν καλύτερος ο δεύτερος από τον πρώτο στον αγώνα Κυπέλλου που προηγήθηκε με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του και έριξε εξτρέμ στο ματς (τον Γκάρι Ροντρίγκες, στο 81′) πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ, ενώ κράτησε στον πάγκο τον Μασούρα την ώρα που έψαχνε γκολ.

Έλλειψη λύσεων στην άμυνα

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, όσο ο Ολυμπιακός ξεχειλίζει από ποιότητα στο κέντρο και στην επίθεση τόσο παρατηρείται έλλειμα στα μετόπισθεν. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στα Γιάννινα με δεξιό μπακ τον Βρουσάι, ο οποίος είναι εξτρέμ και μετά τον τραυματισμό του τον αντικατέστησε ο Ανδρούτσος που είναι χαφ.

Αριστερά αγωνίστηκε ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος εδώ και καιρό κινείται σε χαμηλές στροφές και δεν δίνει το κάτι παραπάνω επιθετικά. Όμως, η πειραϊκή ομάδα με τους παίκτες που έχει στην επίθεση και με το σύστημα που εφαρμόζει, έχει ανάγκη από πλάγιους μπακ που να δημιουργούν, να απειλούν και, ταυτόχρονα, να είναι αξιόπιστοι ανασταλτικά.

Σε δέκα ημέρες θα είναι διαθέσιμος ο Ρόντινεϊ για τη θέση του δεξιού μπακ, αλλά οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως χρειάζονται ανάλογη καλή λύση και αριστερά. Θα πει κάποιος ότι υπάρχει ο Μαρσέλο, αλλά ο Μίτσελ πάλι τον Ρέαμπτσιουκ είχε βασικό. Όσο για τον Λάιντνερ είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν τον υπολογίζει.

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από βασικό στόπερ-ηγέτη. Η πειραϊκή ομάδα έχει μπροστά της 22 παιχνίδια ακόμη στο πρωτάθλημα μαζί με τα πλέι οφ, συν εκείνα του Κυπέλλου. Δεν τα λες και λίγα. Θα βγουν μόνο με τον Ντόη, τον Ρέτσο και τον Παπασταθόπουλο; Ο Σισέ είναι εκτός πλάνων του Μίτσελ αυτή τη στιγμή και ο Μπα δεν έκανε και τα καλύτερα παιχνίδια του πριν τον τραυματισμό του.

Εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά

Επιπλέον, είναι εμφανής η έλλειψη καθαρού εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιξε ένα δεκάλεπτο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς να φανεί, ο Μασούρας δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και ο Μπόουλερ με τον Ντε λα Φουέντε είναι εκτός επιλογών του προπονητή.

Παρεμπιπτόντως, από τα έξι τέρματα που πέτυχε ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια του απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών και στον ΠΑΣ Γιάννινα, μόνο το ένα επιτεύχθηκε από τον σέντερ φορ του (Αραμπί). Ίσως να χρειάζεται και σε αυτή τη θέση κάποια προσθήκη στις μεταγραφές, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπολογίζονται ο Ουί Τζο Χουάνγκ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments