Αθλητισμός

Φαν Βερτ: Ο γκολτζής έδειξε στην ΑΕΚ γιατί τον είχε ανάγκη

Φαν Βερτ: Ο γκολτζής έδειξε στην ΑΕΚ γιατί τον είχε ανάγκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από τη 14η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από τη 14η αγωνιστική της Super League. Άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της κόντρα στη Λαμία και την ίδια στιγμή ήδη δύο αντιπάλους της στον βαθμολογικό πίνακα (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) να έχουν απώλεια βαθμών. Όμως δεν ήταν το μοναδικό κέρδος, καθώς σε αυτή την αναμέτρηση “βγήκε” ένας νέος πρωταγωνιστής, ένα χρήσιμο εργαλείο για τη συνέχεια.

Η Ένωση είχε τον έλεγχο και κάποιες τελικές προσπάθειες κόντρα στους Φθιωτούς, όμως δυσκολευόταν να νικήσει τον Σαράνοφ. Ο Αλμέιδα είδε την άμυνα της Λαμίας να στέκεται πιο χαμηλά στο χορτάρι στο δεύτερο μέρος και αποφάσισε να ρίξει τον Τομ Φαν Βερτ στο 62ο λεπτό, για να φορτώσει την αντίπαλη περιοχή, βγάζοντας τον Σιμάνσκι και προσθέτοντας έναν έξτρα παίκτη στο “κουτί”.

Η επιλογή του τον δικαίωσε απόλυτα και μάλιστα ο Ολλανδός επιθετικός “καθάρισε το ματς” και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει το “εύκολο γκολ” στην ΑΕΚ, που έλειψε ως ένα βαθμό στον πρώτο γύρο.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις τελικές και τις μονομαχίες που έδωσε

Ο Φαν Βερτ δε χρειάστηκε πολλές ενέργειες για να κάνει τη δουλειά του σε αυτό το παιχνίδι. Πήγε απλά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και χτύπησε για πρώτη φορά στο 67ο λεπτό (ήτοι πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς). Ο Ολλανδός φορ είχε συνολικά 11 ενέργειες στο ματς τις οποίες μπορούμε να δούμε στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι τέσσερις από τις 11 ενέργειες, ήταν στην περιοχή του Σαράνοφ. Οι δύο ήταν οι κεφαλιές με τις οποίες σκόραρε. Πρώτα στο 67ο λεπτό στο οποίο ουσιαστικά ξεκλείδωσε το τρίποντο για την Ένωση και η τελευταία στο 90+4′ όταν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της τριάρας.

Οι δύο κεφαλιές του Φαν Βερτ, που ήταν και οι μοναδικές του τελικές στο ματς είχαν “αξία” 0.26 xGoals. Εξίσου επιτυχημένος ήταν και στις μονομαχίες που έδωσε με τους αμυντικούς της Λαμίας, έχοντας 2/2 κερδισμένες μονομαχίες.

Παράλληλα είχε 2/5 εύστοχες πάσες, ωστόσο τη “διαφορά” έκανε μια από τις λανθασμένες. Ο 32χρονος ήταν αυτός που έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας στο γκολ που πέτυχε ο Λιβάι Γκαρσία. Ωστόσο ο Σαραμαντάς ήρθε σε επαφή με την μπάλα (πριν την πάρει ο Γκαρσία και σκοράρει) και ουσιαστικά το μόνο που έκανε ήταν να “στερήσει” από τον Φαν Βερτ την ασίστ.

Η ΑΕΚ βρήκε έναν “γκολεαδόρ” που της λύνει τα χέρια στα δύσκολα

Ο Τομ Φαν Βερτ δεν συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το βράδυ της Τετάρτης (21/12). Αντίθετα είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και με το παραπάνω με τη φανέλα του Βόλου στην πρώτη του σεζόν στη Super League.

Αυτό δήλωσε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς και τον χαρακτήρισε “γκολεαδόρ”. Στο πρώτο του παιχνίδι στην OPAP Arena ο Φαν Βερτ έδειξε ότι όντως τέτοιος είναι και ότι μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” για να ξεκλειδώνουν οι αντίπαλες άμυνες.

Στον πρώτο γύρο που ουσιαστικά ο Ολλανδός επιθετικός ήταν “απών”, η ΑΕΚ προβλημάτισε σε έναν μεγάλο βαθμί στην τελική προσπάθεια. Εκείνος όμως έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει το “γιατρικό” σε αυτό ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments