Διεθνή

DW/Tageszeitung: ΜΚΟ στο στόχαστρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

DW/Tageszeitung: ΜΚΟ στο στόχαστρο της Ελληνικής Κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

H δίωξη του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (GHM)  και του Νορβηγού Τόμι Όλσεν, διευθυντή του Aegean Boat Report (ABR), από την ελληνική δικαιοσύνη σχολιάζει η Tageszeitung.

H δίωξη του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (GHM)  και του Νορβηγού Τόμι Όλσεν, διευθυντή του Aegean Boat Report (ABR), από την ελληνική δικαιοσύνη σχολιάζει η Tageszeitung. «Και οι δύο ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο της ελληνικής ακτοφυλακής, της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και της κυβέρνησης στην Αθήνα υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης εδώ και αρκετό καιρό. Κατηγορούνται απροκάλυπτα για στενές σχέσεις με τη γείτονα της Ελλάδας, την Τουρκία, και πως διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Στόχος τους είναι η διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ελλάδα μέσω των ηπειρωτικών συνόρων και της ανατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια άκρως περιοριστική στρατηγική στην προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική. Σκοπός καθίσταται η μείωση κατά το δυνατόν περισσότερο των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και κατά συνέπεια των νέων αιτούντων άσυλο».

Το γερμανικό μέσο αναφέρει ακόμη χαρακτηριστικά πως το 2021, έξι χρόνια μετά την προσφυγική κρίση, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη σημειώθηκε μείωση των προσφυγικών ροών κατά 99%, απότοκο του γεγονότος ότι η κυβέρνηση επιδιώκει κατά το δυνατόν «σφράγισμα» χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Ακόμη και ηχητικά κανόνια χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τους νεοεισερχόμενους. Οι άνθρωποι εμποδίζονται να περάσουν τα σύνορα με μπαράζ θορύβου. Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας απωθήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με μαζικές κατηγορίες από το GHM, την ABR και διεθνή μέσα ενημέρωσης», σημειώνει η taz.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments