Διεθνή

Κίνα: Xλευασμός για την απαγόρευση ενημέρωσης για τον κορωνοïό

Κίνα: Xλευασμός για την απαγόρευση ενημέρωσης για τον κορωνοïό

Πηγή Φωτογραφίας: NPR

Τη μαζική χλεύη συναντά η απόφαση των κινεζικών αρχών να διακόψουν την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του covid – 19.

Τη μαζική χλεύη συναντά η απόφαση των κινεζικών αρχών να διακόψουν την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του covid – 19. Φαίνεται ότι τα ημερήσια στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από covid – 19 δεν αντικατοπτρίζουν πλέον το πρωτοφανές κύμα μόλυνσης που έπληξε την Κίνα μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής του «μηδενικού covid».

Σύμφωνα με την απόφαση, η σχετική ενημέρωση δεν θα γίνεται πλέον από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, δηλαδή από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αλλά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, «πληροφορίες σχετικά με την Covid-19 θα δημοσιεύονται από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για αναφορά και έρευνα», αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τη χλεύη και έχει προκαλέσει τα σαρκαστικά σχόλια μεταξύ των Κινέζων πολιτών, οι οποίο αναρωτιούνται για το κατά πόσον έγκυρη ήταν και θα είναι η ενημέρωση σχετικά με την πανδημική κρίση.

Οι Κινέζοι πολίτες βάλλονται κατά κύματα, τις τελευταίες ημέρες, από τον covid – 19. Εύλογα, περιμένουν, τουλάχιστον, την ενημέρωση του αρμοδίου Υπουργείου.

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι μολύνονται καθημερινά από τον covid μόνο στην κινεζική πόλη Τσινγκντάο, η οποία έχει πληθυσμό  περίπου10 εκατομμυρίων κατοίκων, ανέφερε ένας αξιωματούχος της πόλης σε ένα γρήγορα λογοκριμένο άρθρο, δείχνοντας ότι οι επίσημες στατιστικές δεν αντικατοπτρίζουν το κύμα μολύνσεων χωρίς προηγούμενο, που πλήττει τη χώρα.

Η κινεζική κυβέρνηση ασκεί αυστηρό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με λεγεώνες διαδικτυακών λογοκριτών που επιφορτίζονται με την αφαίρεση περιεχομένου που θεωρείται πολιτικά ευαίσθητο. Τα περισσότερα κυβερνητικά έντυπα έχουν υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του κύματος των μολύνσεων, αντ’ αυτού περιγράφουν την εγκατάλειψη της πολιτικής «μηδενικού covid» ως λογικό και ελεγχόμενο μέτρο.

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες 4.103 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα. Οι κινεζικές αρχές γίνονται, όμως, ελάχιστα πειστικές, τη στιγμή που η κρίση έχει λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας, με τους πολίτες να προσβάλλονται από σοβαρές μεταλλάξεις του ιού. Το καθεστώς έχει αρχίσει πλέον να αυτογελοιοποιείται, με ψευδεπίγραφους αριθμούς κρουσμάτων και επίπλαστα ποσοστά θανάτων από τον επικίνδυνο ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments