Διεθνή

Το Reuters διακωμωδεί τη δημοκρατία Ερντογάν

Το Reuters διακωμωδεί τη δημοκρατία Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Την αγωνία του Ερντογάν για μια ακόμη θητεία στην εικοσαετή πορεία του στην ηγεσία της χώρας μοιράζονται οι συντάκτες της μικρής αγγελίας.

Εορταστικό δώρο απέστειλε ανήμερα των Χριστουγέννων το διάσημο, βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters στον πρόεδρο Ερντογάν. Είναι μια καυστική αγγελία, ιδιαίτερα καλογραμμένη, αφού, σε κανένα σημείο της, δεν αντιμετωπίζεται υποτιμητικά ο λαός και το έθνος των Τούρκων ή, πολύ περισσότερο, δεν αρνείται την ύπαρξή τους. Τα έργα και τις ημέρες της Τουρκίας του Ερντογάν διακωμωδεί το Reuters.

Ζητείται, κατά την αγγελία, έμπειρος και δυναμικός δημοσιογράφος, ο οποίος θα αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου του Προέδρου της χώρας.

«Αναζητούμε έναν δυναμικό και έμπειρο δημοσιογράφο που θα βοηθήσει στην καθοδήγηση ενός αρχείου ειδήσεων για τον καθορισμό της ατζέντας από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και κεντρική περιφερειακή δύναμη με μεγάλη επιρροή στην ασφάλεια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής». Οι συντάκτες εξυμνούν τα επεκτατικά και πάντα μακρόπνοα σχέδια του Τούρκου ηγέτη, δεδομένου ότι «Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες της εξουσίας του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς την σε μια διεκδικητική διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική» (!).

Την αγωνία του Ερντογάν για μια ακόμη θητεία στην εικοσαετή πορεία του στην ηγεσία της χώρας μοιράζονται οι συντάκτες της μικρής αγγελίας. Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους έχει ενώπιόν του μια καταρρέουσα οικονομία και κοινωνία. Άρα, «χρειαζόμαστε κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και αναφοράς που να μπορεί να παραδώσει επιχειρηματικές ιστορίες βαθιάς κατάδυσης ταυτόχρονα με την υποστήριξη της ομάδας μας με υψηλές επιδόσεις που καλύπτει μια κρίσιμη συγκυρία της διακυβέρνησης του Ερντογάν – με τον αφανή πληθωρισμό και μια χτυπημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανάληψη -εκλογές τους επόμενους μήνες».

Η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικότερες αναδυόμενες αγορές στον κόσμο. Η οικονομία, η πολιτική, η διπλωματία και οι στρατιωτικές παρεμβάσεις της παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους πελάτες οικονομικών και μέσων ενημέρωσης καθώς και για τους αναγνώστες στις δικές μας dotcom και ψηφιακές πλατφόρμες».

Στην προοπτική αποκόμισης σημαντικών κερδών από την διαπλοκή με ώριμους επιχειρηματικούς παίκτες αναφέρεται η μικρή αγγελία:

«Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους».

«Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου θα συνεργαστεί επίσης με τους δημοσιογράφους μας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να δημιουργήσει και να αναπτύξει επιχειρηματικές και ερευνητικές ιστορίες μεγαλύτερης μορφής». Το δημοσίευμα προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Παρενέβη ο διευθυντής επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος τόνισε ότι «το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα (…).Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν μόνο σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments